Vidunderlige oplevelser på Island

Hvad enten du er den udendørs type eller en hip byboer, så vil det være en vidunderlig oplevelse for dig at besøge Reykjavik.

1. Tag Ringvejen

Rute 1, den 1.340 kilometer lange "Ringvej", der går hele vejen rundt om Island, er uden tvivl en af verdens bedste køreture. Det sceniske eventyr er en af de bedste måder at opleve landets vulkaner, fjorde, vandfald og kløfter på. Udforsk den forrevne kystlinje på den afsides beliggende halvø Westfjord, hvor de traditionelle fiskerlejer svinder ind, men hvor et imponerende opbud af fugleliv er et løfte om at gøre turen værd for dedikerede ornitologer.

Iceland waterfall

© Iceland.is

2. Bliv oppe hele natten i midnatssolen

Islændingene fejrer traditionelt sommersolhvervet ved at rulle sig nøgne i duggen. Nu om dage kan du deltage i mindre ekstreme festligheder, som f.eks at spise sammen med de lokale omkring et bål! Det er en vigtig helligdag i den islandske kultur, så få mest muligt ud af midnatssolen og, udnyt muligheden for at deltage i et af de mange arrangementer, der tilbydes.

3. Rid på en flyvende hest

Islandske heste er virkelig noget særligt – nogle af dem når en høj hastighed i en femte gangart, der ofte sammenlignes med flyvning. Hvad enten du er novice eller en erfaren rytter, vil du blive imponeret over det mest bemærkelsesværdige træk ved den islandske hest; de er kendt for en usædvanlig glidende gangart, der kaldes tölt. Ryttere kan flyve over strande, bjerge og revnede lavamarker på hesteryg uden bump eller ubehag, da islandske heste altid har den ene hov på jorden.

Horses in Iceland© Iceland.is

4. Find heldet under nordlyset

Der er ingen garanti for at komme til at se nordlys, men du har størst chance i de frostklare nætter mellem september og marts. Hvis du føler, at du har held, så book en tur for at undgå lysforureningen - du vil blive ført omkring 30 minutter ud af byen til et sted som Almannagjá-kløften i Thingvellir Nationalpark, hvor intet kan blokere din udsigt til himlen.

Northern Lights in Reykjavik

© Iceland.is

5. Flyd i en varm kilde en kold nat

Lige uden for Reykjavik finder du Reykjadalur, der også er kendt som dampdalen, hvor varme kilder ligger i det forrevne lavalandskab. Tilbring en dag med at vandre gennem det grønne mosområde, og følg sporet af damp, der stiger op fra de varme kilder.

Reykjadalur-hotspring-near-Reykjavik-Iceland

6. Oplev islandsk musik

Bjork, Sigur Ros og Múm er tre af de mest berømte islandske bands. Hvis du er fan af deres dystre, smukke musik, så tag til en live koncert, og få mest muligt ud af den lokale musikscene. Kom på besøg i oktober, når Airwaves-festivalen overtager pubber, barer og klubber i det centrale Reykjavik.

Arstidir-performance-Iceland-Airwaves-2018

Radisson Blu 1919 Hotel og Radisson Blu Saga Hotel ligger perfekt placeret i Reykjavik og er et perfekt udgangspunkt for udforskning af hele området.

Tell us what you think