Vi reducerer vores vandaftryk på Radisson Blu med Blu Planet!

Radisson Blu og vand er naturlige partnere.

Vand dækker 71 % af vores fantastiske planet, men kun 1 % af denne store mængde kan rent faktisk drikkes. Og eksperterne forudsiger, at i 2025 vil mere end halvdelen af verdens befolkning befinde sig i en sårbar situation på grund af vandet. Samtidig har turisme og hoteller et stadig større vandforbrug, hvilket har stor indflydelse på tilgængeligheden af vand i de lokalsamfund, hvor vi har aktiviteter.

Sidste år lancerede vi initiativet BLU PLANET – med særlig fokus på bevaring og beskyttelse af verdens uvurderlige vandforsyning. Vi slog os sammen med den internationale velgørenhedsorganisationJust A Drop i vores program for genbrug af håndklæder. Det var en stor succes, der hjalp med at redde over 5.000 børn ved at forsyne dem med sikkert drikkevand for resten af livet.

I år har vi fokuseret på vores Super Breakfast. Da den blev lanceret i 2015, var den ikke blot det mest lækre koncept for brandet, vi nogensinde har haft – men også et af de mest miljøvenlige. Den nye Blu Super Breakfast fokuserer på fremragende kvalitet og 20 % mindre madspild. Og vi forventede desuden, at denne nye morgenmad også ville have lavere CO2- og vandaftryk.

Et vandaftryk er den mængde ferskvand, der bruges til dyrkningen af mad og produktion af produkter. Både regnvand, grundvand samt spildevand tages med i beregningen. For eksempel bruges der meget mindre vand til at producere frisk frugt – f.eks. et æble eller en appelsin – end et glas juice (50-70 liter mod 170-190 liter til et glas juice).

For at hjælpe os med at sammenligne vandaftrykket for den gamle og den nye Blu Super Breakfast inviterede vi Water Footprint Network (WFN) til at beregne de to forskellige morgenmadudgavers vandaftryk. Vi brugte Radisson Blu Hotel, Zurich Airport som casestudy.

Det glædede os meget at finde ud af, at siden hotellet skiftede til Super Breakfast-menuen, er det totale vandaftryk for vores 2014 Breakfast per gæst 1.275 liter og vandaftrykket for vores 2015 Super Blu Breakfast er 997 liter.

Det er en reduktion af vandaftrykket på 22 %!

Forståelse af vandaftrykket af vores Super Blu Breakfast og hvordan det er blevet mindre, ved at vi har reduceret mængden af madspild og ændret noget af indholdet, er et første vigtigt skridt på vores færd til beskyttelse af vandet. Vi er begejstrede for, at vi kan hjælpe med at skabe bevidsthed hos vores gæster om bæredygtigheden for vand og om værdien af at reducere ens vandaftryk!

Læs hele rapporten her, og få mere at vide om vores øvrige Responsible Business-initiativer her.

Tell us what you think