Væk fra den slagne vej på Bali

Bali er berømt over hele verden for sine betagende sandstrande og det azurblå hav, som har gjort, at øen er blevet en af verdens mest eftertragtede resortdestinationer. Men Bali har meget mere end blot sol, hav og sand. Nysgerrige gæster, der ønsker en pause fra stranden, har en rigdom af udbytterige aktiviteter og attraktioner at udforske, hvoraf mange er eksempler på den udsøgte, eksotiske kultur på "Gudernes ø". Her er blot nogle få af de ting, vi vil anbefale ...

Slip din åndelige side løs i Balis havtempler

Balineserne har en stærk tro på vandets spirituelle egenskaber. Denne tro er kilden til nogle af øens mest fortryllende og iøjnefaldende seværdigheder: de betagende havtempler. Et af de mest imponerende er Pura Luhur Uluwatu, et spektakulært tempel, der ligger på en klippetop på Balis sydlige halvø, 70 meter over de brusende bølger. Radisson Blu Bali Uluwatu er en fremragende base til at udforske dette imponerende tempel og møde aberne, der bor der. På Balis vestkyst rager Tanah Lot ud i havet, hvilket gør det til et malerisk sted at betragte øens farverige solnedgange fra.

Bali Sea Temple Para Luhur Uluwatu

Besøg de dramatiske risterrasser, der er på UNESCO-listen

På turen fra strandene mod syd op til vulkanlandskabet i Balis indland vil den besøgende opleve utrolige, bakkede landskaber med rismarker på terrasser, der på forunderlig vis er skåret ind i bakkerne. Disse betagende rismarker, der er forbundet af et netværk af håndgravede kanaler, daterer sig tusinder af år tilbage, og terrasserne er optaget på UNESCO-listen over kulturarv. De er særlig imponerende, når markerne oversvømmes, og terrasserne får en fantastisk spejlagtig karakter, når de reflekterer solskinnet og den blå himmel. Balis risterrasser befinder sig langt fra turiststrømmen og er ofte velsignet fredelige, og de er således ideelle for besøgende, der gerne vil opleve øens traditionelle sider.

UNESCO Bali Rice Terraces, Ubud

Shop i Seminyaks elegante forretninger

Ikke langt fra Kutas travle gader ligger Seminyak, som er en elegant bebyggelse ved stranden, hvor modeentusiaster kan tilbringe mange timer i de eksklusive butikker. Hovedgaderne Jalan Raya Seminyak og Jalan Petitenget er flankerede af elegante tøjbutikker med både lokale og internationale mærker samt andre butikker med autentisk kunsthåndværk, kunst og designervarer, der reflekterer Balis unikke kultur og karakteristiske stil. Hvis du har brug for en pause fra shoppeterapien, er Seminyak desuden hjemsted for en lang række af barer, smarte cafeer og finere restauranter, og sandstranden ligger kun en kort gåtur derfra.

Bali Boutiques in Seminyak, Ubud

Oplev Ubuds kulturelle charme

Godt puttet i de jungledækkede bakker på det nordlige Bali og omgivet af frodig regnskov og rivende floder ligger Ubud, en ypperlig lille by og den perfekte destination for gæster, der ønsker en anderledes dagsudflugt. Ubud er Balis kulturhovedstad og hjemsted for en charmerende række kunstgallerier, butikker med kunsthåndværk og museer, der udstiller øens autentiske, gamle kultur. Gæsterne kan tilbringe dagen med at slentre gennem gaderne og suge den eksotiske atmosfære til sig. Alternativt kan gæsterne tage til den Hellige Abeskov lige uden for Ubud - et kæmpemæssigt Hindu-kompleks og naturreservat, der er hjemsted for omkring 700 aber og makaker.

Ubud Art Stores

Hjælp med at beskytte Balis havskildpadder

Bali er hjemsted for adskillige arter af havskildpadder, men desværre er mange af dem truede. Gæster, der ønsker at støtte bestræbelserne på at beskytte og bevare disse majestætiske skabninger, kan besøge Bali Sea Turtle Society, der spiller en hovedrolle i at skabe bevidsthed om beskyttelse af havskildpadder. Selskabet, der ligger i Kuta, beskytter skildpaddeæg og udfører regelmæssigt udsætningsprogrammer, der sikrer de udklækkede skildpadders vej tilbage til havet og således sikrer fremtidige generationers overlevelse. Disse udsætninger finder sted fra april til oktober, og gæster skal blot give en lille donation for at hjælpe denne værdifulde sag.

Sea Turtles in Bali waters

Alle disse aktiviteter, og flere endnu, kan nydes på en dagsudflugt fra Radisson Blu Bali Uluwatu, der ligger mellem strandene Padang Padang og Bingin på øens sydlige halvø. Og resortets concierge er altid parat til at hjælpe dig!

Udforsk Balis pragt med Radisson Blu!

Tell us what you think