Udforsk Espoos kulturscene

Espoo, Finlands største by, er især kendt for sit  blomstrende teknologiske miljø. Men der er meget mere at komme efter, for eksempel en levende kulturscene. Vi har udvalgt nogle af de kunstneriske ting i Espoo, som man ikke må gå glip af!

I Espoo findes nogle af Finlands mest populære museer. Et af dem er EMMA, Espoos Museum for moderne kunst, hvis udstillingsareal på 5.000 kvadratmeter er det største i noget finsk museum. Det ligger i  WeeGee-bygningen, et bygningskompleks, der rummer fem museer, et galleri for moderne kunst, et center for mediekunst, en cafe, en museumsbutik og en kunstskole. EMMA udstiller egne samlinger såvel som skiftende udstillinger af nutidskunst og kunst fra det 20. årh., både finsk og international. Indtil den 4. september 2016 kan kunstelskere for eksempel opleve den såkaldte Turppi-gruppe, en finsk pionergruppe af kunstnere, der var aktiv i 80'erne.

2Hvis du er interesseret i udøvende kunst, kan du tjekke Espoos kulturcenter og Sellosali, et populært koncertsted. Der er desuden Espoo Stadsteater, der byder på produktioner af høj kvalitet både fra udlandet og hele Finland.

Efter en travl dag med museumsbesøg og kulturelle arrangementer tilbyder Radisson Blu Hotel, Espoo de perfekte omgivelser til afslapning og genopladning. Med sin beliggenhed  i fredfyldte omgivelser ved Den Finske Bugt er det den ideelle byoase.

Tell us what you think