Trendy Spots i København

Har du allerede set alle Københavns turistattraktioner, eller vil du bare gerne opleve byen som en af de lokale? - Vi giver dig her et lille udpluk af nogle af de mest populære steder at indtage din kaffe, mødes med venner, eller bare nyde byen. 

Fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, København er du tæt placeret på nogle af byens mest trendy steder. Du kan bl.a. nå det voldsomt populære område, 'Papirøen', der huser Copenhagen Street Food, på under 10 min. Via 'Bryggebroen' har du endvidere nem adgang til Vesterbro, der byder på et væld af shopping- og cafémuligheder.

Sønder Boulevard - Foto: Christian Als. Kilde: AOK

Sønder Boulevard - Foto: Christian Als. Kilde: AOK

Sønder Boulevard - Vesterbro

Gå langs vandet på Islands Brygge over 'Bryggebroen' og du befinder dig på hippe Vesterbro. Gå ad Dybbølsgade når du kommer over Dybbølsbro, så rammer du Sønder Boulevard, der strækker sig fra Halmtorvet til Enghavevej. Efter Sønder Boulevard for nogle år siden fik et seriøst ansigtsløft, er området blomstret op og er blevet et af de mest hippe steder i København. De store, grønne græsarealer, boldbaner og bænke, der flittigt bruges af Vesterbros børnefamilier, studerende og trendy Vesterbro'ere var en del af byfornyelsen af området, der blev gennemført i 2007. Så snart de første solstråler rammer boulevarden, myldrer det frem med mennesker, som slentrer op og ned ad gaden, slår sig ned med en kaffe eller øl fra de mange cafeer, eller gør brug af de mange aktivitetsområder. Det er ikke kun Københavnerne, der mener, at Vesterbro er et hipt sted at være - i 2014 placerede Thrillist Vesterbro på en 4. plads over de mest hippe bydele i verden. Læg vejen forbi på en solskinsdag og snup en kaffe 'to go' fra den populære cafe, Dyrehaven, eller en øl fra ligeså populære Kihoskh's store udvalg af specialøl.

Torvehallerne ved Nørreport

Foto - øverst: Torvehallernekbh. Nederst (venstre til højre): @ibyendk & @Mikkel_Wagner

Kun 2 stop med Metroen fra Radisson Blu Scandinavia, finder du Torvehallerne lige ved siden af Nørreport Station. Det oprindelige Grønttorv blev opført i 1889 og lå på pladsen, hvor Torvehallerne i dag ligger, frem til 1958. I 1997 luftede arkitekt, Hans Peter Hagens, første gang sin drøm om torvehaller på pladsen, og selvom projektets skæbne undertiden var usikker, stod Torvehallerne klar til indvielse i 2011. Torvehallerne blev lynhurtigt en stor success og uanset hvornår du lægger vejen forbi, kan du være sikker på, at du vil møde et væld af mennesker. Mange hygger sig med mad og drikkevarer fra de mange caféer og kaffebarer, andre går på opdagelse i hallernes bugnende udbud af friske råvarer, kød og fisk, blomster, vine og alkohol og alt hvad hjertet ellers begærer. Torvehallerne er desuden overdækkede, så du kan nyde det store udvalg selv på regnvejrsdage.

Mere information om stande og åbningstider i Torvehallerne

Jægersborggade - Nørrebro

Jægersborggade - Foto: Andreas Bloch

Området omkring Jægersborggade er de seneste år blevet et af de ultimativt mest trendy steder på Nørrebro. Ligesom Vesterbro, byder området på en hel del caféer og kaffesteder og samme urbane vibe, som du finder på Sønder Boulevard. Derudover finder du nogle af byens mest trendy genbrugsbutikker og en del af Københavns gourmet-elite i form af Michelin-restauranten, Relæ, der tilbyder mad i verdensklasse til overkommelige priser. Spis din morgenmad på det vældig populære, Grød, der – som navnet indikerer – har specialiseret sig i grød i alle afskygninger, tag en kaffe med god samvittighed fra Coffee Collective, eller nyd en is fra Istid, der som de eneste i Skandinavien, laver is på nitrogen (bare rolig, det er ganske ufarligt!).

Du kan nå Jægersborggade på en halv time med bus fra Radisson Blu Scandinavia Hotel. Stå på linje 5A, der kører 2 min. fra hotellet og stå af når du når Nørrebros Runddel. Derfra er der 300 meter til du når Jægersborggade. Du kan finde mere information om offentlig transport på Rejseplanen her.

Foto (venstre til højre): @giannasarracino, @syhrh, @coffeecollectif og @cenapin

Kødbyen - Vesterbro

Kødbyen, der kan dateres helt tilbage til 1883, har længe været et af Københavns mest trendy steder at gå ud. Om dagen er området domineret af en blanding af kreative og iværksættere, der holder til på kontorhotellerne Soho og Noho, kunder og leverancer til de mange engrosbutikker og slagterier, der stadig holder til i Kødbyen, samt en stor håndfuld kunstnere, der viser deres kunst frem i diverse atelierer. Når mørket falder på, fyldes Kødbyen med gæster til de mange trendy restauranter, barer og natklubber. Prøv den økologiske BioMio, nogle af byens bedste burgere og pizza, vin og tapas på Paté Paté, øl og barbeque hos WarPigs eller frisk fisk hos Fiskebaren. Området er kendt for et sprudlende natteliv med Jolene, Mesteren & Lærlingen og Bakken lige ved siden af hinanden.

Liste over Kødbyens restauranter og barer her

Foto: Rosemarie Aspock, NOHO

Foto øverst: Rosemarie Aspock (NOHO), nederst (venstre til højre): La Citta Vita, BlackPlastic og Maja Weeks

Papirøen og Copenhagen Street Food

Har du lyst til en anderledes, international og voldsomt populær madoplevelse, skal du lægge vejen forbi Copenhagen Street Food på Papirøen.

Christiansholm, der nu er bedre kendt som ’Papirøen’ lagde i mange år grund til Pressens Fællesindkøbs papirlager – deraf navnet Papirøen. Da Pressens Fællesindkøb i 2012 opsagde deres lejekontrakt 5 år før tid, var der pludselig plads til, at området kunne lukkes op for offentligheden for første gang. Experimentarium flyttede ind i de to største lagerhaller, designeren Henrik Vibskov flyttede sit kontor og showroom derud, og endelig åbnede folkene bag Restaurant Toldboden ’Copenhagen Street Food’, der fyldte den sidste hal med food trucks og madboder fra hele verden. Specielt Copenhagen Street Food er blevet en favorit og både turister og lokale strømmer hver dag til for at få en anderledes madoplevelse.

Foto: Ulf Svane
Foto: Ulf Svane Foto: Ulf Svane

Fotos: Ulf Svane - Copenhagen Street Food

Papirøen og Copenhagen Street Food ligger kun 2 km. fra Radisson Blu Scandinavia Hotel. Få dagens sidste motion med og nyd den smukke Christianhavns Kanal mens du går over Christianshavn tilbage til hotellet.

Mere information

VisitCopenhagens guide til Vesterbro

VisitCopenhagen's guide til Nørrebro

Stor tak til alle, der har ladet os dele deres billeder og video i dette indlæg.

Cover billede: La Citta Vita

Tell us what you think