Tilberedt på Blu – Ratatouille Niçoise på Radisson Blu, Nice

Nogle mennesker mener, at det franske køkken er det bedste i verden – er du enig?

 

Vores køkkenchef fra Radisson Blu Nice giver dig her alle de tips, der er nødvendige for at tilberede en lækker fransk ratatouille. Følg hans råd, og kokkerer på ægte fransk manér derhjemme.

 

For at tilberede en ratatouille ligesom Christophe Vandewinckel, køkkenchef på Radisson Blu Nice, starter man med at vaske, skrælle og udskære alle grøntsagerne i små tern (auberginer, squash, tomater, grønne, gule og røde pebere samt løg).  Tilsæt salt og peber, og sauter hver grøntsag for sig på en stegepande med olivenolie, salt, stødt peber og hvidløg. Herefter blandes alle ingredienserne sammen og simrer i yderligere 5 minutter. Lyder det nemt? Lad os prøve det!

 

Oplev hvordan Christophe Vandewinckel laver mad herunder:

Har du lyst til at smage Christophes mad?  Kom og bo på Radisson Blu Hotel Nice, og prøv det berømte franske køkken i deres stueetagens Restaurant & Bar eller besøg Terrassen, som har panoramisk udsigt fra taget eller Pool & Bar Loungen.

Ratatouille Niçoise

NICE (4) 

Ingredienser:

1 aubergine

1 squash

2 tomater

2 pebere

1 løg

2 fed hvidløg

Basilikum

Salt

 

  1. Skær alle ingredienserne (aubergine, squash, tomater, pebere, løg) i små tern.
  2. Krydr med salt og peber
  3. Sauter ingredienserne i olivenolie og hvidløg hver for sig, men ikke mere end at de stadig er sprøde.
  4. Bland alle ingredienserne sammen.
  5. Lad dem simre sammen i 5 minutter, så de forskellige smage blandes.

Retten kan serveres varm eller kold, som en salat eller tilbehør til en fiske- eller kødret.

NICE (1)

Portræt af køkkenchefen – Christophe Vandewinckel

 

Hvordan blev du køkkenchef?

Jeg fik min uddannelse på hotelierskolen Saint-Martin i Amiens. Jeg erhvervede min viden om madlavning senere ved at arbejde for store hotelkæder. Min første erfaring med Radisson Group stammer tilbage til 1999. Jeg var på det tidspunkt køkkenchef på Roissy Radisson. I 2007 blev jeg ansat af Radisson Blu Disneyland Paris som øverste køkkenchef og derefter på Radisson Blu Nice.

 

Hvad er din yndlingsret?

Min yndlingsret er grillet havbars med pastis og sæsonens grøntsager.

 

Hvad er dit bedste minde fra dit arbejde som køkkenchef?

Mit bedste minde stammer fra den største cocktailmiddag, jeg nogensinde har fremstillet. Der deltog 800 personer. Jeg var ansvarlig for al logistik og tilberedning. Og feedbacken fra kunderne var utrolig positiv.

 

Hvilken ingrediens findes i alle dine retter?

Der er to: “fleur de sel” og stødt peber.

Tell us what you think


− one = 2