Stockholms skjulte skatte

Scenic evening panorama of Stockholm, Sweden

Hvis du allerede har besøgt de fleste kendte turistattraktioner i denne vidunderlige by, eller måske bare vil være lidt mindre mainstream, så prøv disse skjulte perler.

Denne svenske hovedstad vil give dig følelsen af aldrig at ville hjem igen. Med sine små kaffe og kage butikker spredt langs stort set alle gader, fantastisk mad og endnu bedre natteliv, har denne by alt. Ja, byen har museer og slotte, som du bør se, men glem ikke at leve dig ind i den svenske livsstil. Gør som svenskerne og besøg disse perler. 

 

Den vigtige ‘Fika’

For svenskere er det at samles med venner og familie for at nyde en kop kaffe og noget sødt, "Fika", en vigtig del af ugen. Netop fordi det er en så essentiel del af den svenske kultur, er der uendeligt mange steder, hvor man kan nyde en "Fika". Dit første stop kunne f.eks. være hos Café Saturnus, der er fyldt fra gulv til loft med kager, boller og kaffe - den søde tands himmerige. De farverige søde sager passer perfekt til en varm kop kaffe eller te. Dine smagsløg vil ikke være i tvivl om, at de er på ferie.

Hvis en espresso er lidt mere dig, så nyd en pause hos Espresso Sosta Bar Sveavagen. Denne lille butik har fantastisk kaffe og et udvalg af sandwiches og små søde sager.

Til de kødædende

Holder du af at holde dine hjørnetænder skarpe, så skal du prøve en af følgende steder. Restaurant AG er stedet for kødelskere. De serverer et håndplukket udvalg af lækre udskæringer, der siges at være de bedste i Sverige. Dette paradis har endda sit eget display af råvarerne, og serverer det samme kød, som også serveres for de kongelige.

Hvis du er til noget mere rustikt, så bør du prøve Köttbaren. Köttbaren, som betyder "kødbaren" er en restaurant forklædt som slagter. Hvis du ønsker et udvalg af forskellige udskæringer eller fisk, så prøv istedet deres nye restaurant Kött & Fiskbaren. Sørg for at have bestilt bord i forvejen - det er et populært sted!

 

Köttbaren i Stockholm

Kilde: Köttbaren

 

Er du mere til en simpel middag af grilede udskæringer og en autentisk sydstats stemning, så skal du til Saddle and Sabre American Steakhouse. De har ikke kun den helt rigtige country style, de har også byens bedste bourbon.

Bliv underholdt

Lyt til serenader mens du spiser, eller stem i og syng hele natten på en af disse steder, der blander mad og underholdning. The Big Ben er en stand-up bar i byen. Her kan du tage hen for at få et par øl og et let måltid, mens du nyder en koncert, ny kunstner eller et stand-up show. Her er et mix af både engelske og svenske komikere, så du kan sagtens være med, selvom du ikke forstår svensk.

En anden god restaurant, hvor du kan lytte til musik er Debaser Medis concert restaurant. Du kan nøjes med drinks eller du kan nyde et måltid før du tager ind og ser en koncert. Og det bedste ved det hele er, at du kan springe køen til koncerten over.

Karaoke i Stockholm

 

Vil du hellere selv indtage scenen, så besøg K Karaoke. Her holder man sig til det japanske tema, og giver mulighed for at leje et lokale for op til 30 personer, hvor I kan holde jeres egen private karaokefest. Så behøver du ikke være pinlig overfor hele baren, men kun for de særligt inviterede.

For dem der hellere vil danse hele natten, er der også et stort udvalg af diskoteker i Stockholm. Et af de mest populære diskoteker, blandt de lokale, er Slakthuset. Slakthuset har hele tre dansegulv, så der skulle være rig mulighed for at finde et beat der falder i din smag.

 

Prøv noget anderledes

Hvis du godt kan lide at opleve noget anderledes, når du er ude at rejse, så er der også lidt at vælge imellem i Stockholm. I byen, nede ved vandet, finder du båden AF Chapman, hvor du ombord kan få en kop kaffe og en bolle, mens du kigger ud over vandet. Denne ideelle udflugt er populær blandt lokalbefolkningen, så spørg efter vej og mere information i receptionen på Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm.

Du kan også besøge det fantastiske kunstgalleri Fotografiska, der har tankevækkende fotografier i udstillingen, samt en restaurant, koncertsal og eventlokaler. Galleriet er 2.500 kvadratmeter stort, og er en af byens mest populære attraktioner. Maden her er lige så fantastisk som kunsten, og du vil nyde hvert øjeblik af dit besøg.

Fotografiska

Kilde: Fotografiska

 

Denne smukke by har mere at byde på end de fleste andre turistmål, og det ville være en skam ikke at opleve dem. Nyd Stockholm ligesom de lokale gør det, og oplev den svenske kultur helt tæt på.

 

Tell us what you think