Sommer i Gøteborg!

Få byer i Norden er så populære som Gøteborg om sommeren, og det er nemt at forstå hvorfor. Byen byder på hyggelige indkøbsgader, kanaler, stræder og pladser omkranset af restauranter og dejlige cafeer. Følg med, mens vi fører dig gennem en perfekt sommerdag i Gøteborg.

Vi tror, at det var folk i Gøteborg, der opfandt ordet "fika" [fijka], som er almindeligt brugt af svenskerne for at skylle store mængder af kaffe ned, mens du nipper til en småkage. En af yndlingscafeerne i Gøteborg er "Da Matteo" i Magasinsgatan. Allerede ved indgangen fortæller den vidunderlige duft, at du er kommet til et mekka for kaffeelskere. Her kan du nyde fantastisk kaffe og fristende kager i et rustikt miljø, såvel indendørs som udendørs i den store gårdhave.

Magasinsgatan, Gothenburg city centre
© Beatrice Törnros, Goteborg & Co

Når du alligevel er i Magasinsgatan, kan du tilfredsstille dit shoppegen i nogle af Gøteborgs bedste butikker med design, indretning og tøj. Ved siden af Da Matteo finder du butikken med indretningsdesign, Artilleriet  - en oplevelse for alle, der elsker godt design. Der er masser af andre butikker i gaden, blandt andet Acne Studios og Ragtime, der sælger klassisk tøj af høj kvalitet og den nyeste designermode til både mænd og kvinder.

141028_0091smaller_1-699x467

Trætte shoppefødder har brug for en god middag – ikke sandt?! Hos Tacos and Tequila i Tredje Långgatan eller Cuckoo's Nest på Radisson Blu Riverside Hotel er du garanteret en morsom middagsoplevelse. Cuckoos Nest har vundet adskillige internationale priser for sit design og sin historiefortælling. Konceptet bygger på den fine fin skillelinje mellem genialitet og galskab ... I begge restauranter kan du blive hængende efter middagen og få elegante "after dinner cocktails" mikset af mesterbartendere i en virkelig livlig og dynamisk atmosfære.

01-radissonblu-riverside-hotel-gothenburg-lindholmen_IMG_9035-699x466

Hvis du bor på Radisson Blu Riverside Hotel, kan du desuden nyde den vidunderlige udsigt over havnen og byen samt muligheden for at benytte CitySpa på 11. etage, som omfatter en tagterrasse, sauna og spapools. Udsigten herfra er absolut fantastisk!

Vrångö island, the Gothenburg archipelago
© Emil Fagander, Goteborg & Co

Du kan komme til hotellet på få minutter med offentlig transport, enten med havnebus eller bus. En sjov nyhed for sommergæster er " bath ferries ", som afgår fra Stenpiren kun 5 minutter fra hotellet. Badefærgen sejler hele vejen ud til den sydlige skærgård, hvor salte klipper og små sandbugter indbyder dig til en autentisk naturoplevelse på den svenske vestkyst.

Tell us what you think