September er Blu Planet-aktivitetsmåned!

Her i september drejer det sig helt og holdent om Blu Planet på Radisson Blu, et igangværende initiativ, der sigter på at bevare og beskytte jordens vandforsyning. I forbindelse med Blu Planet-aktivitetsmåneden vil Radisson Blu-hoteller over hele verden udføre aktiviteter, der er relaterede til vandbevidsthed, lige fra at oprense floder til at arrangere velgørenhedsløb. For eksempel vil alle Radisson Blu-hotellerne i Riga slå sig sammen med den lokale nonprofit-organisation"Mit hav" (Mana Jura) om at organisere konferencer og fotoudstillinger for at øge kendskabet til vandforurening i Østersøområdet og opmuntre lokalsamfund og gæster til at holde det rent og smukt.

Hvorfor fokusere på vand?

Vidste du, at vand dækker 71 % af vores fantastiske planet, men kun 1 % af denne store mængde kan rent faktisk drikkes. Eksperter forudsiger, at i 2025 vil mere end halvdelen af verdens befolkning befinde sig i en sårbar situation med hensyn til drikkevand.

Samtidig har turisme og hoteller et stadig større vandforbrug, hvilket har stor indflydelse på tilgængeligheden af vand i de lokalsamfund, hvor de har aktiviteter. Det er grund nok til, at Radisson Blu træder an!

Blu Planet omfatter adskillige igangværende projekter, som f.eks. et genbrugsprogram for håndklæder i samarbejde med den internationale velgørenhedsorganisation Just A Drop, eller den vandfattige Supermorgenmad, der er specielt udviklet til at have et meget lavt vandaftryk.

Sæbe giver håb

Aktivitetsmåneden er ligeledes den perfekte anledning til at indlede Radisson Blu-brandets nye projekt, Sæbe giver håb: Over 7 millioner børn dør hvert år af sygdomme, der kunne forhindres ved simpel håndvask. Disse børn bor ofte i samfund, der har brug for sæbe men ikke har adgang dertil. På hvert Radisson Blu-hotel genererer brugen af sæbestykker typisk op til 1,7 tons spild af fast sæbe hvert år. Med Sæbe giver håb bliver resterne af sæberne forarbejdet lokalt og givet til lokalsamfundet som gratis sundhedspleje.

1

Genbrugsprogram for håndklæder

Gæster på Radisson Blu kan gøre en reel forskel ved at bruge deres håndklæder mere end en enkelt gang: Hotellet donerer en mindre sum til vandvelgørenhed for hvert håndklæde, der genbruges. På denne måde bidrager vores gæster direkte til vores planet, ikke blot ved at have et lettere miljøaftryk, men også ved at skaffe sikkert drikkevand til lokalsamfund i nød.

2

Vandaftryk

Radisson Blu's vandfattige Supermorgenmad har reduceret vores vand- og CO2-aftryk med mere end 20 %. Men tag ikke fejl: Dette har intet at gøre med, hvor lækker og varieret supermorgenmadsbuffeten er. Alt, hvad vi fortærer, har et vandaftryk, der afspejler den totale mængde af ferskvand, der er brugt til at producere produktet. Et glas appelsinjuice har f.eks. et vandaftryk på 200 liter, og et dusin æg har et aftryk på 2.400 liter.

Hvis du vil holdes opdateret om vores aktiviteter under Blu Planet-aktivitetsmåneden, kan du tjekke #bluplanet-hashtagget og følge os på TwitterFacebook og Instagram. Og tænk en ekstra gang, inden du smider håndklædet på gulvet, næste gang du overnatter hos os!

Tell us what you think