Sådan får i gode idéer til jeres brainstorm

Sticky note brainstorm

Start med at sidde hver for sig og skriv jeres idéer ned, f.eks. på post it (Ja, der bliver lavet grin med post it, men de virker). Det har vist sig, at vi får flere og mere varierede idéer, hvis vi først får mulighed for at tænke på egen hånd. Hvis det ikke har givet jer de idéer, I har brug for, kan I jo prøve med de 6 R'er, som er seks strategier til at få nye idéer.

#1 Research

Start med at søge på nettet, i gamle bøger og andre relevante steder om der allerede findes nogle idéer, som I kan bruge til at løse jeres problem.

#2 Relations

Brug hinanden til at få idéer. Forskningen har vist, at hvis vi brainstormer med én fra det andet køn, med en anden uddannelse eller en anden kulturbaggrund giver det ofte nye idéer. Lav evt.:

  • En idéguirlande. Bed deltagerne om at gå sammen to og to og præsentere en idé for den anden. Deres opgave er nu sammen at forbedre og udvikle idéen ved at bygge ovenpå den, og ikke ved at skyde den ned.
  • En idésmoothie. Bed deltagerne om at gå sammen to og to og præsentere en idé hver. Deres opgave er nu sat få de to idéer til at vokse sammen til en helt ny idé.

#3 Random

Mange idéer opstår tilfældigt. Saml en bunke med tilfældige billeder eller en pose med forskellige ting (jo mere forskelligt, jo bedre). Bed deltagerne om at trække et billede eller en ting, og bed dem brainstorme på, hvordan billedet kan inspirere dem til at finde nye løsninger på problemet.

#4 Related Worlds

Vi har alle forbilleder, som kan inspirere os. Kig på andre, der har haft succes med det I gerne vil lykkes med. Er der f.eks. personer, virksomheder eller faggrupper, som er gode til det I gerne vil være gode til. Hvis I gerne vil være innovative, kan I jo prøve at tænke som Elon Musk  eller Google og se, hvilke idéer det giver.

#5 Relax

De fleste mennesker får ofte gode idéer, når de slipper opgaven og laver noget mere afslappende, f.eks. løber en tur eller lufter hund i naturen. Prøv evt. at holde en lille pause. Lav f.eks. en walk and talk. Forskning fra Stanford har vist at vi får 60% flere idéer, når vi laver en walk and talk.

Integrer en walk and talk i dit møde mellem vores hoteller, hvor de ligger tæt på hinanden. I Oslo kan du for eksempel holde den ene del af mødet på Radisson Blu Scandinavia Hotel og den anden del af mødet på Radisson Blu Plaza Hotel - kombiner gåturen med et besøg i slotsparken, som omgiver kongeslottet.

RB Scandinavia hotel Oslo

#6 Revolutions

Regler og begrænsninger kan tvinge os til at bryde vanerne og tænke ud af boksen. Indenfor kunsten er benspænd en ofte anvendt kreativ metode. Benspænd handler om at lave regler, der skal få en til at gøre noget, som man ikke plejer og afsøge nye muligheder. Et berømt eksempel er Lars Von Triers Dogmeregler. I kan f.eks. stille "Hvad nu hvis..." Spørgsmål:

  • "Hvad nu hvis I havde ubegrænsede midler?"
  • "Hvad nu hvis I skulle løse opgaven på et minut?"
  • "Hvad nu hvis I ikke selv måtte løse opgaven, men skulle have nogle andre til det?"

Evaluer ideerne

Når I har fået rigeligt med idéer, kan I vurdere idéerne. Kig f.eks. på om de løser jeres problem, om de er implementerbare, eller om de er originale.

Artiklen er udviklet i samarbejde med Bo Krüger, Meeting Designer, Facilitator, Speaker and Author, Moving Minds.

Tell us what you think