Oslo: Livlig by og smuk natur

Opdag, at Oslo er en spændende by med meget at se og tage sig til og gode restauranter, du kan prøve. Vi giver dig de bedste tips, der spænder fra kunst, ski til dejlig husmandskost.

OSLO - Nancy Bundt - Visitnorwaycom

© Nancy Bundt /Visitnorway.com

Musikalske oplevelser i verdensklasse

Hvis du er fan af klassisk musik og jazz, bør du tjekke programmet til Oslo Konserthus, for her har du særdeles gode chancer for at opleve musik i verdensklasse. Koncerthuset er en af landets førende arenaer for national og international musik, hvor nogle af verdens bedste artister optræder.

For de, der er mere interesseret i popmusik, er et besøg på Popsenteret et must. Her kan du vandre igennem popmusikkens historie og lære mere om norsk musik fra det sidste århundrede på en interaktiv og spændende måde, som er lige spændende for både små og store. Med indgangsbilletten får du også mulighed for at indspille din egen hitsang i pladestudiet.

Din daglige dosis af kunst og fotografi

Vegard Kleven_Visitnorwaycom

© Vegard Kleven /Visitnorway.com

Tjuvholmen er et af Oslos flotteste steder, og her finder du Astrup Fearnley Museet, som huser en enorm samling af moderne og samtidskunst. Dette ikoniske byggeri, skabt af arkitekt Renzo Piano, er i sig selv et besøg værd. I de permanente udstillinger finder du værker af Damien Hirst, Jeff Koons og mange andre store internationale navne. Museets skiftende udstillinger sætter stadig dagsordenen for den norske kunstverden og imponerer med sin bredde, så her finder du altid noget nyt.

Hvis moderne kunst ikke er din største interesse, er fotografier måske noget for dig? Fotogalleriet ønsker at promovere de fremadstormende fotografer gennem deres udstillinger af kamerabaseret samtidskunst. I galleriets egen boghandel finder du mange interessante fotobøger, som garanteret sætter kolorit på stuebordet og er en fremragende kilde til inspiration.

Holmenkollen Ski Museum & Tower

HOLMENKOLLEN - Susan Fraser - Visitnorwaycom

© Susan Fraser /Visitnorway.com

En historisk milepæl i den norske bevidsthed, Holmenkollen inkarnerer mere end et århundrede med skisportskonkurrencer.

Inde i selve skihopbakken findes Holmenkollen Ski Museum, det ældste af sin slags i verden. Museet præsenterer over 4.000 års skihistorie, norsk polarudforsknings artefakter samt en udstilling om snowboarding og moderne skisport.

Observationsplatformen på toppen af skihoptårnet tilbyder panoramaudsigt over Oslo.

Lad dig lokke af Lokk

Lige ved Rockefeller ligger nemlig Lokk, en charmerende lille restaurant, hvor signaturretten er suppe. Ja, du læste rigtigt, det er supperne, der er det særlige her. Foruden supperne har man også en tre- og fire-retters menu, som skifter hver 14. dag, til en særdeles rimelig pris. Deres koncept «ufin dining» handler om, at du tager en to-timers ferie fra livet uden kjole- eller skjortepligt. Det er en følelse, du ikke bør være foruden!

 

Herlig husmandskost hos Smalhans

Bydelsrestauranten Smalhans er en juvel på St. Hanshaugen. Med to busser, som stopper lige uden for indgangsdøren, er det ingen sag at nå frem til denne smagsoplevelse. Her satser man blandt andet på husmandskost. Smalhans er prikken over i'et - også for dig, som vil prøve en lidt anderledes og mere social madoplevelse. Deres Smalhans- og Krøsus-retter kan let deles og er en oplevelse i sig selv. Skal prøves!

Når du nu endelig er kommet til hovedstaden, kan du overnatte på et af Radisson Blu-hotellerne i Oslo og bo stilfuldt og hjemligt.

RDBLU Scandinavia Oslo OSLZA-3.jpgresized

 Cover image © Nancy Bundt / Visitnorway.com

Tell us what you think