Oplev Helsinkis designdistrikt

Når man taler om nordisk design, er Sverige og Danmark som regel på alles læber. Der er god grund til at kaste lys på deres finske nabo, hvor hovedstaden Helsinki er blevet en førsteklasses destination, hvad angår design.

Designdistriktet i hjertet af Helsinki, der dækker kvartererne Punavuori, Kaartinkaupunki, Kamppi og Ullanlinna, fungerer som et samlingspunkt for kreative mennesker af alle slags.

2

Det er det ideelle sted at lære finsk design, der er karakteriseret ved minimalisme og rene linjer, at kende. Designdistriktet i Helsinki byder på alt, hvad en designelsker kan ønske sig, lige fra butikker og museer til gallerier, markeder og showrooms, der repræsenterer såvel nytilkomne som de gamle mestre.

Nogle få højdepunkter er den vidunderlige Arela-butik, der er et elegant finsk familiemærke inden for mode og et designstudio, der er kendt for sit førsteklasses cashmere-strik, såvel som Marimekko Aleksinkulma, der forhandler beklædning og indretningsudstyr, designet i Finland.

3

Lige midt i dette smarte kvarter finder du det nyligt åbnede Radisson Blu Aleksanteri Hotel - det perfekte sted at udforske designdistriktet fra.

Tell us what you think