Møder Med En Lykkelig Slutning

Har du nogensinde hørt om Peak-End reglen? Den bør du kende, hvis du vil løfte dine møder til det næste niveau.  

 

Den Nobelprisvindende psykolog Daniel Kahnemann har opdaget, at det vi husker fra en begivenhed er højdepunktet (Peak) og afslutningen (End). Længden på begivenheden er ikke vigtig. Så hvordan kan du anvende denne viden på dit næste møde eller event?

 

Lav et fantastisk højdepunkt

Sørg for at deltagerne har mindst én ekstraordinær oplevelse i løbet af mødet eller eventen. De bedste højdepunkter er dem, der har sammenhæng til mødets formål.

Når du designer et fantastisk højdepunkt, kan du tænke på at lave følgende:

  • Et forandrings-peak: Sørg for, at deltagerne føler de er med til at skabe noget vigtigt og meninsfyldt, som kan forandre deres egen, firmaets eller verdens fremtid.
  • Et lærings-peak: Sørg for, at deltagerne lærer noget nyt og interessant.
  • Et netværks-peak: Sørg for, at deltagerne får nye eller dybe forbindelser til andre deltagere. Prøv med speeddating eller et social arrangement.
  • Et underholdende peak: Lav noget sjovt med deltagerne. Prøv med spil, leg, eller en morsom foredragsholder.

Lav en mindeværdig afslutning

 

Hvis afslutningen er god, vil deltagerne tage afsted tilfredse og glade. En godt designet afslutning kan redde et halvdårligt møde, da en lykkelig slutning næsten kan få os til at glemme resten, på same måde, som en overraskende eller intelligent slutning kan redde en halvdårlig film eller kriminalroman.

Når du designer en storslået afslutning, kan du tænke på at lave følgende:

  • En forandrings afslutning: Opsummér og konkludér mødets beslutninger og resultater og fortæl deltagerne, hvordan det vil påvirke deres eller firmaets arbejde.
  • En feel good afslutning. Lav en sjov, glad, energigivende og engagerende afslutning, som får deltagerne til at tage afsted i højt humør. Et glas champagne, musik, goodie bags og varme håndtryk hjælper.
  • En lærings-afslutning. Få deltagerne til at opsummere og reflekterer over, hvad de har lært og hvordan de kan bruge det, når de kommer hjem. Giv dem noget som kan hjælpe dem til at huske de vigtigste læringspointer, f.eks. et postkort, en video, en sjov rekvisit eller en illustration, de kan hænge på væggen.
  • En netværks-afslutning. Lad deltagerne gøre noget sammen. Syng en sang, lav en energizer eller giv high five.

 

Af Bo Krüger, Meeting Designer, Facilitator, Speaker and Writer, Moving Minds

Tell us what you think