Møder med designoplevelser

Designed staircase in lobby at Radisson Blu Royal Hotel, Copenhagen

Verdens første designhotel, Radisson Blu Royal Hotel i København, er ved at blive totalt renoveret. Fase 1 er afsluttet og præsenterer 10 komplet moderniserede møde- og eventsuiter, som byder på unikke møde- og designoplevelser.

Chairs Liljen in meeting room at Radisson Blu Royal in Copenhagen"We want to be different. Different through design. And different by design." Ambitionerne er høje, da en stolt administrerende direktør, Brian Gleeson, fuld af entusiasme fortæller om planerne for den omfattende renovering af det ikoniske Radisson Blu Royal Hotel midt i København, lige overfor Hovedbanegården og Tivoli.

Ambitionen

Helt fra starten var dette hotel – og er stadig – anderledes, ved bogstavelig talt at være verdens første ægte designhotel med den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen som hjernen bag hver detalje, lige fra selve bygningen – byens første "skyskraber" – til møbler, dørhåndtag, bestik osv. Hotellets ikoniske designarv er hjertet af dets identitet. "Vores mål er at bringe Radisson Blu Royal Hotel op på et højere niveau og genskabe det som Københavns fremragende, luksuriøse og anderledes femstjernede hotel. Vi ønsker, at gæsteoplevelsen skal være anderledes på alle måder, hvad enten vi taler om fritid, forretning eller møder. Alt, lige fra velkomsten til mad og drikkevarer og den personlige service vil få gæsten til at føle sig som noget særligt og være påskønnet på en anderledes måde, end han eller hun normalt ville føle sig på ethvert andet hotel", lover Gleeson.

Chairs 7eren in meeting room at Radisson Blu Royal Hotel, CopenhagenDelikat balance

"Da hotellet åbnede i 1960 var det yderst avanceret, og på mange måder er det det stadig, først og fremmest på grund af det tidløse design. Hvad vi gør nu er at bringe det op til vore dages standard med avancerede faciliteter, teknologi og koncepter. Men på samme tid er vi trofaste mod Jacobsens ideer og visioner. Vi balancerer mellem modernisering og restaurering af det originale design".

Som eksempel nævner Brian Gleeson indretningen af to af bestyrelsessuiterne på konferenceetagen på første sal. Her finder man solide egetræsborde med indbygget strømforsyning og USB-stik, omgivet af den berømte stol "Svanen" til op til 15 personer. Stolene er betrukket med anilinlæder, sort i det ene rum og blåt i det andet, men stolene er forhøjet med 5 cm, fordi konferencebordene er lidt højere, end de var for 60 år siden.

Chairs Svanen in meeting room with view at Radisson Blu Royal Hotel CopenhagenAlle 10 konferencerum blev genåbnet i foråret 2017, da første fase af projektet var gennemført. De er allesammen opkaldt efter Jacobsens møbler, der blev designet i 1950 specielt til hotellet, f.eks. "Svanen", "Ægget", "Oxford" osv. De nye møde- og eventsuiter giver et moderne touch til de tidløse klassikere. Og tidløst design giver karakter til alle forretningsarrangementer. Det er sådan succes ser ud.

Tell us what you think