Mød prisbelønnede Køkkenchef Rasmus fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, København

Mød Rasmus Kofoed Sørensen, 3. plads & bronze vinder i Årets Kok 2016. Rasmus er 29 år og arbejder til daglig som køkkenchef på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København.

 

Midt i mellem travle arbejdsdage og store forberedelser til til stor intern konference for ca. 700 personer over 4 dage fik vi mulighed at stille Rasmus et par spørgsmål om lidt af hvert.

 

Tillykke med en flot 3. placering i Årets Kok og til den bedste dessert – hvad indehold din dessert?

Vi (min assistent Liv og jeg) lavede ud fra opgavens udfang, en dessert over fløde, æble, hasselnød og chokolade. Teamaet var "stranden" med nogle låste ting der skulle indgå, så som mousse, is, kage og en legeret creme.

 

Hvorfra fik du din inspiration til at begynde at lave mad?

Den har jeg fået af en bornholmsk kok der hedder Casper Rønne Hansen. Han åbnede dørene for mig ind til den her verden, da jeg var "køkkenhjælper" i mine yngre dage.

 

hovedret

 

Du er også del i det danske kokkelandshold – hvad der det bedste ved det?

Det er at vi, ved hjælp af ideer fra hver især, prøver at lave et fælles perfekt produkt. Selvfølgelig er networking, kammeratskab og prestige også en stor del.

 

Hvad finder man altid i dit køleskab?

Nogle "færdigretter" og klassiskeren: Rugbrød, smør og ost. Jeg er ikke meget hjemme, så min kæreste lave ofte noget let og hurtigt til sig selv.

 

Hvilken er din favorit restaurant i Danmark og hvorfor?

Det må være "Musling" ved torvehallerne i København. Der er tingene, som tingene skal være! Smagfuldt, kreativt og en lille smule provokerende.

 

IMG_3296

Hvilken seværdighed må man ikke gå glip af når man er i København?

En tur i Tivoli, En gåtur i Kongens Have eller en cocktail på Ruby's

Tell us what you think