Lysenes by som du aldrig før har set den

Eiffel Tower Paris, by Sebastien Nagy

Paris ville ikke være Paris uden sine mest berømte monumenter: Eiffeltårnet, Triumfbuen ... Som en af de fem mest besøgte byer i verden er Paris' seværdigheder i sandhed ikoniske, og mange af dem er kendt verden over. Det kan ikke nægtes, at Paris fortjener sit ry som en af de bedste byer at besøge. Den er smuk! Så vi tænkte, at vi ville vise dig byen fra en helt ny vinkel, gennem betagende fotografi. Og hvordan kunne det gøres bedre end med hjælp fra byfotografen Sébastien Nagy? Han byder på noget, der er lidt anderledes end de standardfotos, du ser i rejsebrochurerne.

Triumfbuen, byens stjerne

Triumfbuen er faktisk ... ret triumferende! Monumentets fulde navn er l'Arc de Triomphe de l'Étoile, da den ligger i midten af Place Charles de Gaulle, der tidligere hed Place de l'Étoile. Hvis du ved, at "etoile" er det franske ord for stjerne, vil et blik på Nagys foto herunder hjælpe dig til at forstå inspirationen bag pladsens navn: Den er et centralt punkt, hvorfra der udstråler 12 store boulevarder. Den betragtes desuden som hoveddelen i Axe Historique, en akse, der forbinder Paris' mest ikoniske monumenter og hovedfærdselsårer. Læs videre nedenfor for at opdage nogle af dem!

Arc de Triomphe Paris by Sébastien Nagy

Strålende symmetri på Champs-Élysées

Reserver et besøg i Triumfbuen, og nyd panoramaudsigten over den storslåede Champs-Elysées, og prøv at komme der ved solnedgang for at få en optagelse som denne af Nagy. Champs-Elysées, som formentlig er den mest berømte boulevard i verden, er i dag berømt for sine teatre, cafeer og luksusbutikker og som baggrund for større begivenheder, såsom den årlige militærparade på Bastilledagen og afslutningen på Tour de France. Den er et perfekt eksempel på Frankrigs kærlighed til symmetri. Interessant nok var jorden, indtil Louis XIV's regeringstid, dækket af velplejede haver i den franske haves symmetriske stil, oprindeligt som en udvidelse af Tuillerihaven (som forresten også rummer muligheder for nogle betagende optagelser). Mens du er på kvalitetsshopping langs boulevarden, kan du prøve at forestille dig, hvordan den ville have set ud i det 18. århundrede! Og forresten betyder Champs-Elysées "Elysiske marker", hvilket antyder, at nogen mente, at denne gade var som himlen på jorden. Har vi fået overbevist dig?

Champs Elysees Paris, by Sébastien Nagy

Den modvilligt elskede Pyramide du Louvre

Vidste du, at Louvres pyramide er designet til at imødekomme det voksende antal turister på museet? Den gennemsigtige, geometriske arkitektur i Louvres hovedgård blev bestilt af præsident François Mitterand i 1983, og dens opførelse førte til mange års stærk og livlig debat, mestendels om det æstetiske: Det modernistiske design blev kritiseret for at være uforeneligt med den klassiske franske renæssancestil, og et af verdens mest berømte museers historie. I dag er pyramiden blevet en af turisternes mest efterspurgte attraktioner. Det er faktisk svært, på noget tidspunkt af dagen, at tage et billede uden at folk, der tager selfies, er i vejen! Det er uden diskussion et ret Instagram-egnet monument. Fototip: Planlæg en tur efter mørkets frembrud, som vores byfotograf her har gjort. Lysets legen er simpelthen betagende!

Louvre pyramid by Sébastien Nagy

La Défense for arkitekturelskere

La Défense. Lyder ret skræmmende, ikke? Hvis det er imposante bygninger og moderne arkitektur, der falder dig ind, er det ikke helt forkert. La Défense er Paris' vigtigste forretningsdistrikt, der ligger i den vestlige ende af Axe Historique. Distriktet er opkaldt efter en statue i samme område, der er rejst til minde om de soldater, der forsvarede Paris under Den Fransk-tyske Krig. I dag er det mest kendt blandt turister for sine strålende skyskrabere i alle faconer og former. Tag en spadseretur rundt i området, og bliv ført fra et Paris af den gamle verden til et summende forretningscentrum. Hvis du er arkitekturelsker, må du ikke gå glip af monumentet Grande Arche. Skal du shoppe? Prøv butikscenteret 4 Temps , som er et af de største shoppingcentre i Frankrig.

La Défense Paris, by Sébastien Nagy

Eiffeltårnet, et globalt, kulturelt ikon

Vi kunne ikke udelade Eiffeltårnet, vel? Som en af de lettest genkendelige konstruktioner i verden, er det også et af de mest fotograferede. Denne betagende natkomposition af Sébastien Nagy indfanger såvel Eiffeltårnets som Triumfbuens skønhed.

Bo i Paris' Boulogne-Billancourt-kvarter

Med sin beliggenhed vest for Paris er Radisson Blu Hotel Paris Boulogne den ideelle base for rejsende, der gerne vil bo i en af Paris' charmerende forstæder men med nem adgang til byens vigtigste hotspots. Hvis du er i Paris på ferie, kan du nyde det vestlige forretningskvarter samt de gode transportmuligheder til ikoniske attraktioner som Eiffeltårnet og Champs-Élysées. Psst! Oplev hotellets elegante, nye design!

Radisson Blu Paris Boulogne terrace

Tjek vores opslag om Bruxelles og Chicago for at se flere betagende fotos af Sébastien Nagy!

Tell us what you think