Julestemning på julemarkedene i de nordiske lande

snowy christmas tree lit by candlelight

Det er lettere at komme i julestemning, når man lytter til julesange, drikker gløgg og hygger sig foran pejsen. Men hvad med at lade julemarkeder, shopping og afslapning i de magiske nordiske lande blive en del af juleglæden? Vi har samlet vores bedste tip til destinationer og aktiviteter i de nordiske lande, så du kan arrangere den perfekte juletur!

De bedste nordiske julemarkeder

Intet siger mere jul end julemarkederne i Norden med de maleriske træhuse, butikker med kreativt kunsthåndværk og gløgg til at varme sig med. Tag en slentretur gennem disse hyggelige markeder, og oplev en på mange måder ægte og personlig gave.

Som den ældste hovedby i Norge er Trondheim fuld af historie og charmerende gader. Et par uger i december lægger hovedtorvet − kun ti minutter fra Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim − plads til det årlige julemarked. Nyd den lokale mad, kunsthåndkraft af høj kvalitet og den smukke, blå time, hvor de udsmykkede boder og tusindvis af små lys forenes for at skabe et eventyrligt blåt lysskær. I den charmerende by Malmö finder du et festligt julemarked kun ti minutters gang fra Radisson Blu Hotel, Malmö, mens der ved Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg, i Sveriges selvudråbte venligste by, venter en smagsprøve på Helsingborgs gamle verden på Fredriksdals friluftsmuseum og botaniske have. Her er gang i julestemningen med friskbagt brød, krydderier, svenske julesange og håndlavede gaver.

friends drinking cordial at a christmas market

Juleshopping

Det kolde nord vil varme dit hjerte med sine juleoplyste gader og butiksudsmykninger. Som altid er de fantastiske hovedstæder i de nordiske lande fyldt med glæde og klar til at tage imod de julehandlende. Der er intet som Oslo, når det gælder juleshopping, med det særdeles varierede udvalg af butikker af høj kvalitet med imødekommende åbningstider i hele december måned. Efter en rask gåtur på ti minutter fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo, er du på gaden Karl Johan, der har masser af særegne caféer og fremragende butikker, hvor du kan få juleindkøbet overstået i ét hug.

På samme måde ligger vidunderlige julemarkeder spredt rundt i København, som nemt kan nås fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen. Ved Tivoli med dets magiske lysskær, samt på torvene i den romantiske indre by, har du masser af muligheder for at finde noget helt specielt. I Stockholm kan du nyde en shoppingoplevelse i den mere eksklusive ende på Biblioteksgatan, kun 10 minutter fra Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm, hvor den røde løber bogstavelig talt er rullet ud for de julehandlende i december måned.

green christmas pine tree wreath

En juletur

Nogle gange er det nemmere at komme i julestemning, når man kommer lidt væk hjemmefra. Under juleplanlægningen og bekymringen om at vælge den perfekte gave og få styr på julemaden, er det nemt, omend kortvarigt, at ønske det hele langt væk. Så hvorfor ikke bruge lidt tid på at slappe af og lade batterierne op?

Forkæl dig selv med lidt afslapning før jul i Radisson Blu Royal Hotel, Stavangers indendørs swimmingpool for derefter at stresse af i den vidunderlige sauna eller jacuzzi. Er du ikke til spabesøg? Hvad med lidt arktisk ødemark?  Oplev de vidunderlige gejsere og varme kilder i Reykjavik, og se nordlyset fra din centrale base på Radisson Blu 1919 Hotel, Reykjavik. Kulturelskere bør tage til Aarhus: Med sin placering ved havet og skoven er Aarhus også blevet udnævnt til en af de mest attraktive shoppingbyer i Skandinavien.

Og fra din base på det prisbelønnede Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus har du et perfekt udgangspunkt til at besøge det populære kunstmuseum ARoS, julemarkederne og de berømte kulturelle seværdigheder.

Tell us what you think