Hvorfor Brugge bør være på din rejseliste

Brugges betagende skønhed ligger i dens eventyragtige atmosfære. Byen er i sig selv et museum, en ren fest for øjnene. Den charmerer behændigt både gæster og lokale med kirketårnene, der reflekteres i vandvejene, brolagte stræder overstrøet med charmerende cafeer samt middelalderlige mysterier. Tag en overnatning eller to for at nyde det magiske aftenlys, eller tag en dagsudflugt, hvis du bor i nærheden. Kom i en weekend, hvis du elsker at sidde og betragte folk i livlige omgivelser. Eller slap af på et fredeligt fristed et par dage i løbet af ugen.  Der er så mange charmerende ting at se i Brugge! Læs videre for at få inspiration og opdage de bedste grunde til at tilføje Brugge til listen over steder, du må nå at se.

Canals of Bruges, Belgium

Smag på Belgien

Bered dig på at fylde maven med himmelske aromaer, som folk rejser fra den anden side af verden for. Især belgisk øl, pommes frites, vafler og chokolade vinder folks hjerter med deres originale og forskelligartede opskrifter. Disse lækkerier venter på hvert et gadehjørne i Brugge. Men hvis du vil have den fulde oplevelse, skal du starte din tur på bryggeriet De Halve Maan  fra 1856 for at lære, hvordan du skænker og smager på øllet på den rigtige måde. Bagefter kan du stoppe op ved det fængslende Choco Story-museum, som fortæller historien om kakaoens omdannelse til chokolade ud fra en historisk, geografisk og botanisk synsvinkel. Som toppen af kransekagen kan du slutte dit kulinariske eventyr med en skøn vaffeldessert fra en cafe efter dit eget valg.

Belgian Food and Drinks: Beer, Waffles, Chocloate, Fries

Gå en tur langs vindmøllerne

Lad Brugges skønhed tage vejret fra dig med sine imponerende vindmøller, der ligger rundt langs kanten af den gamle by. Ud af de 23 møller, der eksisterede i det 16. århundrede, er der blot 4 tilbage langs voldene: Koeleweimill, Nieuwe Papegaai, Bonne Chiere og Sint-Janshuismill, den ældste mølle fra 1770, som er særligt imponerende, fordi den stadig står på det oprindelige sted og kan prale af et museum. En vindmølletur er en fantastisk måde at lære området omkring byen og dens historie at kende på.

Old Windmill in Brugge

Oplev den gamle by

Ingen middelalderby er komplet uden sin gamle bydel. Med sine brolagte stræder, charmerende kanaler og gotiske arkitektur er Brugges historiske centrum en uomgængelig del af UNESCO's liste over verdensarv. Som arnested for det 15. århundredes flamske, sengotiske maleri emmer Brugges gamle bydel stadig af kunstnerisk atmosfære. Nogle af periodens mest fremragende mesterværker kan ses i et byens 26 museer, der ligger spredt rundt i byen. Hvis vejret er til det, skal du blot finde en bænk på hovedtorvet og forkæle dig selv med en lækker portion belgiske frites. Og for at hjælpe på fordøjelsen kan du klatre de 366 trin op i toppen af det middelalderlige klokketårn, hvor du vil blive belønnet med en uimodståelig udsigt.

Belgium, Flanders, Bruges, Grote Markt, Provinciaal Hof, Jan-Breydel-Monument and Belfry in the evening

Kulturel tur

Med myriader af museer, gallerier, kirker og katedraler er en weekend ikke nok til at se alle de skatte, som Brugge kan prale af. Derfor foreslår vi at besøge følgende tre seværdigheder for at få et indtryk af byens kulturskatte. Hvis du skal besøge blot én kirke, så lad det blive Det Hellige Blods Basilika, som imponerer med sin flamboyante facade, romanske stilart og nygotiske overkirke. Kunstentusiaster må ikke gå glip af Groeninge-museet, som har en verdensberømt samling af flamske, sengotiske malerier samt nogle fantastiske særudstillinger. Sidst men ikke mindst bør du besøge Michelangelos skulptur Brugge-Madonnaen i Vor Frue Kirke.

Basilica of The Holy Blood at night. Bruges, Belgium

 Reserver din tur i dag for at opleve den charmerende Brugge på en storbyferie med Radisson Blu!

Tell us what you think