Hvordan du når dine mål med faciliterede møder

Radisson Blu Hotel Frankfurt meeting room

Når du designer og planlægger et møde, er det for at påvirke dine mødedeltagere – oplyse dem, ændre deres holdninger, få dem til at forstå noget nyt eller føle noget andet. Her kan du få indsigt i forfatter, foredragsholder og professionel mødefacilitator Bo Krügers synspunkter om faciliterede møder – og finde værdifulde værktøjer og tips til, hvordan du fanger dine mødedeltageres opmærksomhed.

Skab tillid med facilitering og iscenesættelse

Facilitering drejer sig om at sikre, at den måde du taler og samarbejder med dine mødedeltagere på, understøtter målet med dit møde eller din event. Iscenesættelse går ud på at ”sætte scenen”, indrette mødelokalet, skabe en atmosfære osv. De følgende 7 tip hjælper dig med at facilitere og iscenesætte et vellykket møde.

1. Opdel deltagerne i mindre grupper 

Store grupper og plenarmøder fører sjældent til nærhed. Få i stedet dine mødedeltagere til at arbejde sammen i par eller mindre grupper. Grupper på seks eller færre vil skabe den bedste gruppedynamik og største nærhed.
Participants in a facilitated meeting Radisson Blu

2. Aktivér og engagér deltagerne

Begræns envejskommunikation til et minimum. Jo mere du aktiverer og engagerer dine mødedeltagere, jo mere tillid opbygger du. Brug brainstorming, forskellige gruppeopgaver m.m. Bare husk, at der skal være et formål med at engagere deltagerne. Metoden skal være relevant og passe til mødets formål.

3. Variér, og tænk kropsligt

Brug ikke samme mødeformat igen og igen, da det ofte er kedeligt og uproduktivt. Variér måden, I mødes på, for at skabe energi, motivation og mulighed for at møde nye mennesker på nye måder. Hold dele af mødet stående eller hvorfor ikke tage walk-and-talk?

I Oslo, hvor vores hoteller ligger tæt på hinanden, kan du for eksempel holde den ene del af dit møde på Radisson Blu Scandinavia Hotel og den enden del på Radisson Blu Plaza Hotel. Planlæg en walk-and-talk mellem de to hoteller.

Radisson Blu Scandinavia Oslo exterior streetview corner

4. Skab en uformel atmosfære 

Indret mødelokalet, så det giver mulighed for at arbejde i små grupper og samles tæt sammen. Det gør det lettere for mødedeltagerne at opbygge tillid og relationer. Indret lokalet, så det får en personlig, uformel og varm atmosfære ved hjælp af blandt andet stearinlys, puder, musik m.m.

5. Inviter til at møde nye deltagere

De fleste mødedeltagere har tendens til at sætte sig ved siden af dem, de kender i forvejen. Og når de først har fundet sig et sted at sidde, rejser de sig nødigt. Bed deltagerne om at sætte sig et nyt sted, så de kan tale med nogle, de ikke kender i forvejen. Det styrker kreativiteten, giver mulighed for vidensdeling og bygger nye relationer.

6. Gå udenfor

Bed deltagerne om at medbringe praktisk tøj, så I kan gå ud i naturen sammen. Når deltagerne smider jakkesættet og tilbringer tid sammen i en ny ramme, opbygger de tillid til hinanden.

Radisson Blu Royal Park Hotel, Stockholm har I hele Hagaparken til rådighed. Gå en tur langs vandet eller ind i midten af parken.

Brunsviken lake haga park Stockholm

7. Planlæg rigeligt med pauser

Pauser giver dine mødedeltagere mulighed for at sludre og hoppe fra emne til emne. Gør pauserne til små højdepunkter med lækre snacks og evt. en flot udsigt. Pauser kan opfriske og engagere deltagerne.

Radisson Blu Hotel, Frankfurt kan dammen, der ligger lige ved siden af The Terrace, danne den perfekte baggrund for en pause med en dejlig udsigt.

Radisson Blu Hotel Frankfurt pond exterior night lights

Vi håber de ovenstående tip og værktøjer har inspireret dig til at bruge et eller flere af dem i planlægningen af ​​dit næste møde eller event. Uanset hvad du har i tankerne, tilbyder Radisson Blu dig de perfekte rammer – og alle muligheder for at bruge facilitering og iscenesættelse til at skabe et vellykket og uforglemmeligt møde.

Tell us what you think