Top 5 steder at spille golf i København

Solnedgang over den gamle bane, Scandinavian Golf Club

Vidste du, at golf er Danmarks næst-mest udbredte sport, kun overgået af fodbold? Med 193 klubber fordelt jævnt over hele landet, har du rig mulighed for at gå en runde uanset hvor du befinder dig. Her har vi taget udgangspunkt i de mest populære baner i København og Nordsjælland, der mod et greenfee, lader gæster spille på deres baner. På de fleste af banerne er der desuden mulighed for at leje udstyr.

Smørum Golfklub

Smørum Golfklub er et oplagt sted at invitere forretningsforbindelser, venner eller familie med til en runde golf, uanset deres niveau og kendskab til golf. Med dens mange baner, har klubben perfekte faciliteter til både absolutte nybegyndere og habile golfspillere.

Klubben råder over følgende baner: Championship Course : 27 huller fordelt på 3 sløjfer á 9 huller hver, med henholdsvis 8 par 3-, 14 par 4- og 5 par 5 huller. ‘Par 3 Bane’ : 9 par 3 huller. ‘Pitch & Putt’ : Kort, 6-huls bane med hullængder mellem 50 og 85 meter. Denne bane er velegnet til nybegyndere og til øvede golfspillere, der vil træne det korte spil.

Smørum Golfklub var desuden den første klub, der indførte pay ‘n play og er i dag stadig den største pay ‘n play-klub på landsplan.

Du kan finde mere information på Smørum Golfklubs hjemmeside.

Københavns Golfklub

Her spiller du golf blandt Dyrehavens krondyr i smukke omgivelser.
Blot 10 minutter nord for København ligger Jægersborg Dyrehave, der er en af de mest besøgte parker i København og omegn. Her finder du også Skandinaviens ældste golfklub, Københavns Golfklub, der blev etableret i 1898. Den nuværende bane blev anlagt i 1928 og bortset fra enkelte moderniseringer, er banen stort set uændret siden.

Udsigt over bane Københavns Golfklub

© Københavns Golfklub

Banen ligger i et hjørne af Dyrehaven med store, gamle egetræer og en imponerende kastanjeallé i skovbrynet. Fra de fleste huller er der udsigt til Eremitageslottet, og på den store slette græsser kronhjorte og dådyr - ofte kun få meter fra teestederne. Golfbanen fremstår som en traditionel golfbane med hurtige og faste greens, meget naturligt udseende fairways og bunkers. På 18. hul står to store kastanjer, der gør afslutningshullet meget scenisk, men for de fleste, også meget ufordrende. Mange spillere, har gennem tiden vundet eller tabt en match her.

golf slag fra bunker københavns golfklub rådyr golfbane københavns golfklub golfspiller københavns golfklub

© @fred_daba, @copenhagengolfclub & @egelind992

Du skal være opmærksom på, at det kræver tidsbestilling at spille på Københavns Golfklub’s bane og at handicapbegrænsningen for gæster, der ikke spiller med et KGK medlemsskab, er 31,8. Du kan finde mere information på Københavns Golfklubs hjemmeside.

Royal Golf Club - Amager

Er du en habil golfspiller og vil udfordres, kan vi anbefale at lægge vejen forbi Royal Golf Club på Amager. Du finder golfcenteret bag Amager Fælled og Bella Center - kun 5 minutter fra København C. Mod et greenfee gebyr (og fremvisning af gyldigt handikapcertifikat) kan du spille på den udfordrende, førsteklasses ‘Royal Championship Course’, der er bedømt til at være blandt de bedste mesterskabsbaner i Europa. Banen består af 3 par 3-, 11 par 4-, og 4 par 5-huller.
I 2012, lagde European Challenge Tour vejen forbi Royal Golf Club, da en af de afgørende turneringer inden finalen i European Challenge Tour’en blev spillet. Spiller du denne bane, er du altså sikret en golfoplevelse i international topklasse.

indgang til royal golf club københavn european tour

© European Tour

Du skal være opmærksom på, at der også her kræves tidsbestilling og skal du leje udstyr, skal dette også reserveres på forhånd. Du kan finde mere information på Royal Golf Clubs hjemmeside.

The Scandinavian Golf Club - Allerød

200 hektar golfområde i international topklasse og smukke omgivelser.
The Scandinavian Club i Farum råder over to golfbaner á 18 huller, der begge er på den internationale Top 50 over bedste baner i Europa. Banerne, der blev etableret i 2010, er designet af de internationalt anerkendte arkitekter, Robert Trent Jones II Golf Course Architects og er udført med specielt fokus på danske vejrforhold. Dette betyder blandt andet, at banerne kan optage op til 100 milliliter vand i timen - regnen kommer altså ikke til at stå i vejen for en runde på de smukke baner. Begge baner består af 2 9-huls sløjfer, der alle starter og ender ved klubhuset.

klubhus scandinavian golf club allerød fairway golf gamle bane scandinavian golf club allerød nye bane green scandinavian golf club allerød

© Scandinavian Golf Club

Er du sulten efter en dag med golf, kan du i klubhusets restaurant nyde et måltid med smuk udsigt over banerne.

restaurant klubhus scandinavian golf club allerød

© Scandinavian Golf Club

Du skal være opmærksom på, at der kræves et handikap på max. 26 for at spille på banerne. Du kan leje både udstyr, golf buggies og trolleys hos Scandinavian Golf Club. Du kan finde mere information på The Scandinavian Golf Clubs hjemmeside.

Kokkedal Golf Klub

I Kokkedal, nord for København, finder du endnu en bane i international topklasse. Kokkedal Golf Klub har blandt andet lagt baner til Ladies European Tour, Ecco Tour Championships og Danish Senior Amateur Open Championship. Banen, der er 18 huller, ligger i naturskønne omgivelser og alle uanset niveau vil du blive udfordret.

I videoen herunder, kan du danne dig et overblik over banen og dens omgivelser.

© KokkedalGolfKlub

For at spille på banen, kræves aktivt medlemsskab af en golfklub under Dansk Golf Union (eller tilsvarende anerkendt, udenlandsk golfunion), samt et handikap på max. 36. Du kan finde mere information på Kokkedal Golf Klubs hjemmeside.

Mere information

Denne oversigt er blot et lille udvalg af golfklubber i København og omegn. Du kan finde en komplet liste over baner og golfklubber, her. Derudover kan vi anbefale at downloade ‘Ingo Course Guide’ der giver dig en komplet oversigt over hvert enkelt hul på langt de fleste golfbaner i Danmark. Fandt du ikke hvad du ledte efter, eller har du brug for mere information, kan du finde mere viden på Golf.dk.

Stor tak til alle, der har ladet os dele deres billeder i dette indlæg.

Cover foto: © The Scandinavian Golf Club

Tell us what you think