Globetrotterens guide til Europa

Oplevelser i Riga

Wall Street Journal skrev for nylig at ‘Barclays forventer at inden året er omme vil Euroen ligge på en 1-til-1 ratio med dollaren for første gang siden 2002.’

Vil du besidde kunsten ’storbyferie’ til perfektion? Eller søger du blot efter dit næste storbyeventyr? Så er denne liste lige noget for dig, her finder du nemlig top 10 over de europæiske byer du bare må besøge. Du kan også besøge os her, hvis du allerede har planlagt din tur!

1.Riga

 

Oplevelser i Riga

Udforsk den kaotiske pragt som Riga besidder. Er du Foodie er der virkelig noget at komme efter her, da denne baltiske perle er ved at blive en gastronomisk hovedstad.

 

2. Athen

 

Oplevelser i Athen

Fra gamle ruiner til strandløver – Athen er fyldt med aktiviteter. Som en ekstra bonus er Athen også et fantastisk sted for dagsture til berømte steder, som Poseidons tempel eller Epidavros teateret.

 

3. Milano

Oplevelser i Milano

’Hvem end der sagde at penge ikke kan købe lykke kendte ganske enkelt ikke de gode shoppingsteder.’ – Bo Derek. Shopaholics og fashionistas vil drukne i ren lykke i Guccis flagship store, og det er kun én ud af mange high-end designere, du finder i Milano.

 

4. Vilnius

 

Oplevelser i Vilnius

Litauns hovedstad er for dem, der elsker charmen i byer som Paris og Prag, men med en mere afslappet attitude. St. Annes kirke er en specielt imponerende ingeniør- og designmæssig bedrift.

 

5. Oslo

 

Oplevelser i Oslo

For dem der elsker eventyr og udendørsaktiviteter er Oslo den helt rigtige by. Kajakture, vandreture, sejlads og skiløb er alt sammen lige indenfor rækkevidde da denne by er omringet af hav og frodige skove.

 

6. Zürich

 

Oplevelser i Zürich

Som den største og mest velhavende by i Schweiz er Zürich fyldt med muligheder for de indviede. Kom og se den årligt tilbagevendende ”Street Parade”, som i år ligger den 29. august, og deltag i byens fejring af kærlighed, fred og techno musik.

 

 

7. Wien

 

Oplevelser i Wien

Wien er sød musik i dine ører- specielt hvis du elsker klassisk musik. Staatsoper (statsoperaen) og Rathaus (rådhuset). The Staatsoper (State Opera) and Rathaus (City Hall) er særligt vidunderlige bevis for wiens kulturelle prestige.

 

8. Nantes

 

Oplevelser i Nantes

Paris’ mindre og lidt mere skæve søsterby, Nantes, er perfekt for dig hvis du leder efter en følelse af eventyr og sjov til din næste by-ferie. Gå ikke glip af den halvt-workshop-halvt-cirkus oplevelse der venter med Machines de l’ile Nantes.

 

9. Split

 

Oplevelser i Split

Den kroatiske by split der ligger helt ud til Adriaterhavet, var oprindeligt stedet hvor den romerske kejser Diocletianus byggede det palads som han tilbragte sine sidste leveår i. Flere og flere kom til og Split er i dag en summende by. Et blik på denne smukke kystby, og du forstår hvorfor.

 

10. Dublin

 

Oplevelser i Dublin

Selvom Dublin nok er mest kendt for sin pub kultur og en masse ’craic’ (udtales crack og betyder ’sjov og ballade’), så er der også masser af smukke gallerier og museer at se i byen. The Book of Kells på Trinity College er specielt imponerende og et besøg værd.

 

Opdag flere af europas skjulte skatte her:

 

 

Tell us what you think