Gastronomi og fotografi mødes hos kokken Omer fra Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

Vi er sikre på, at dine sociale mediekanaler er fulde af billeder af lækre måltider, taget enten af dig selv eller dine venner. Hvem elsker ikke at prale af den lækre mad, som de lige skal til at spise?

Det kommer muligvis som en overraskelse for dig, at vores kokke på Radisson Blu elsker at dele deres kulinariske kreationer på Instagram lige så højt, som du gør!

Få mere at vide om en særlig Blu-kok i Istanbul, hvis mad, der er noget af et hit, vil give en "wow"-fornemmelse både til smagsløgene og øjnene!

OmerEsen (2)

Hvad hedder du, og hvad er dit job?

Jeg hedder Omer Esen. Jeg er køkkenchef på Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul i Tyrkiet.

Hvordan kom du ind i dette erhverv? Hvad inspirerede dig?

Jeg har altid været interesseret i madlavning, lige fra jeg var barn og så, hvordan min mor dengang lavede mad.  Jeg begyndte også selv at lave mad, da jeg var et lille barn. Min uddannelsesmæssige baggrund er ligeledes inden for madlavning, og min kulinariske rejse på skolen startede i 1993 og sluttede efter 8 år.

Hvor får du inspiration fra, når du kreerer nye retter?

Det vigtigste, når jeg kreerer en ret, er brugen af lokale samt årstidens produkter. Jeg følger med i alle trends, såvel tyrkiske som globale, gennem mit netværk, medier og sociale medier. Da jeg er formand for Euro-Toques Turkey, bliver jeg inspireret til at vise de skjulte smagsoplevelser i det tyrkiske køkken.

Hvornår begyndte du at bruge Instagram og hvorfor?

Jeg begyndte at bruge Instagram for 4 år siden. Jeg elsker at forbinde mennesker med mit job.  Fotos er en fantastisk måde til at udtrykke, hvem du er som person og som kok. Fotos af mad er en stærk måde at forbinde til mit publikum.

Hvorfor er fotos af mad så populære på de sociale medier, efter din mening?

Folk elsker mad, og folk elsker at tage billeder af mad. Jeg mener, at mad traditionelt opleves gennem berøring, smag og lugt.  I takt med at brugen af digitale og sociale medier er steget stærkt i de senere år, tiltrækkes folk i stigende grad af visuelle medier som fotos og videoer, da de stoler på billeder og sociale anbefalinger, når de skal lære mad at kende.

Har du nogen yndlingsfotos, du kan dele med os?

Har du nogen gode råd om at tage billeder af mad til Instagram?

Jeg mener, at madoptagelser drejer sig om lyset og det at vælge baggrunden. De vigtigste tips er at være bevidst om lysets intensitet, og hvordan det rammer maden, og omhyggeligt at vælge en interessant baggrund for maden. Desuden er det at tage naturlige billeder, bruge den rette farvekombination og vælge den rette vinkel nogle andre aspekter, der kan overvejes, når man fotograferer mad.

 

Vil du se flere store fødevarer fotos fra Radisson Blu? Tjek vores Pinterest Board 'Feast' for flere fødevarer fotos.

Tell us what you think