Gå på luften: Udforsk Minneapolis´ Skyway-system

Midt i Minneapolis er den berømte Skyway sin helt egen verden, et velfungerende økosystem oppe i luften. Dette forbundne system af lukkede, klimakontrollerede fodgængertunneller og gangstier gør det nemt at komme rundt i byen - hvilket er specielt velkomment, når vejret i Midtvesten bliver vinteragtigt, eller hvis trafikken går i hårdknude på gadeniveau. Du vil finde masser af underholdning langs de mere end 13 km gangstier, som er åbne fra kl. 6.30 til kl. 22, mandag til fredag (kortere åbningstider i weekenden). Med sin direkte adgang til Skyway er Radisson Blu Minneapolis Downtown din adgangsport til butikker, restauranter, cafeer og attraktioner. Mange af byens bedste underholdningssteder ligger kun en kort luft-spadseretur væk. Du skal blot bede om et kort over Skyway'en hos din concierge på Radisson Blu og gå!

modern architecture of glass skyscrapers and reflections in windows with skyway over street

© iStock.com/jferrer

Bymidten er centrum for byens livlige scener med udøvende kunst samt sportssteder, og Skyway'en bringer dig til det hele. Target Center, en stor arena til mange formål, er vært for koncerter og forestillinger med store navne. Den er også hjemsted for WNBA’s Minnesota Lynx om sommeren og NBA’s Minnesota Timberwolves om vinteren. I de varmere måneder kan du nyde en kamp på Target Field, hvor MLB’s Minnesota Twins spiller. Er du mere til amerikansk fodbold? Så vil du sætte pris på den nyeste tilføjelse til Skywaysystemet: U.S. Bank Stadium, hjemsted for NFL’s Minnesota Vikings, og hvor 2018 Super Bowl vil blive spillet. Hvis du er på udkig efter en vinteraktivitet, som hele familien vil elske, må du ikke gå glip af en snurretur rundt på isen på den historiske Depot Rink, en omdannet godsbanegård (ca. 1899), som nu rummer en skøjtebane.

For underholdning året rundt kombineret med en dosis lokalhistorie må du tage til byens Hennepin Theatre District, der ligger tæt på Skyway'en ― her er to forgyldte teatre fra 20'erne blevet restaureret og genindrettet til forestillinger. Det rigt udsmykkede State Theatre , hvis scene engang havde et oplyst glasgulv, skinner stadig, takket være dets neonmarkise fra 1940'erne. I de brølende tyvere var Orpheum Theatre, der er bygget i den overdådige Beaux Art-stil, et af landets største vaudeville-steder, hvor kunstnere som Marx Brothers og Jack Benny optrådte. Hvis du er en musikentusiast, kan du opleve en anden slags historie på det ikoniske "danceteria" First Avenue & 7th St Entry, hvor en stor del af Princes Purple Rain blev optaget.

Parat til at spise lidt? Restauranter med adgang til Skyway'en byder på et stort udvalg af kogekunst lige fra japansk til italiensk sammen med mere end 24 cafeer og et antal velkendte kæder. Som et hurtigt måltid kan du snuppe en sandwich med en høj stak pulled kalkun, ligesom pulled pork, fra Turkey to Go. Eller du kan vælge mellem forskellige hele middage, som f.eks. et brewpub-måltid på Rock Bottom eller retter med lokale råvarer fra det nye amerikanske køkken på Hell's Kitchen. Hvis du er på udkig efter et helt uforglemmeligt måltid, så tag til FireLake Grill House & Cocktail Bar på Radisson Blu, hvor køkkenchefen Jim Kyndberg laver specialiteter fra gården til bordet, som Lenas kødboller serveret med tyttebærkompot. Efter måltidet kan du tilfredsstille din søde tand med cupcakes, makroner og uimodståelige gulerodskage-sandwicher fra Cocoa & Fig.

City skyway with buildings seen thru glass skyway. Glass tunnel connecting buildings. Skyway going from one building to the next.

© iStock.com/LMaru

Fra Skyway'en er der desuden adgang til omkring 15 centrale bygninger langs Nicollet Mall, et forretningskvarter på 12 karreer propfuld af butikker, restauranter, barer og cafeer. Dedikerede shoppere kan opsøge stormagasiner som Macy’s og Target, eller snuse rundt i mindre forretninger som Brooks Brothers og Banana Republic. Nicollet Mall-området huser desuden et "farmers' market" om sommeren og et julemarked om vinteren.

Med sine hoteller, restauranter, barer, butikker, underholdning, banker, fitnesscentre, kontorbygninger og endda spiritusforretninger, lægehuse, frisørsaloner og meget mere mener nogle, at Skyway'en udgør sin hel egen by på anden sal.  Med trafikstøj, der er reduceret til en summen, og en behagelig indendørs temperatur på 20-21 °C (selv hvis der raser et midtvestligt uvejr udenfor) er det ikke mærkeligt, at omkring 300.000 mennesker går gennem glaskorridorerne i Minneapolis' Skyway hver dag. Reserver dit værelse på Radisson Blu Minneapolis Downtown, og stig op i luften for at opleve det bedste af byen!

Top image © iStock.com/EunikaSopotnicka

Tell us what you think