Farvers indvirkning!

Farver har en afgørende indvirkning på vores visuelle opfattelse af et rum. Under møder kan du f.eks. bruge farver til at skabe en atmosfære, der understøtter det overordnede formål med mødet.

Farver kan anvendes til bevidst at skabe en særlig atmosfære i et mødelokale. Det kræver blot nogle tanker om det overordnede formål med mødet og vælge de farver, der vil stimulere den ønskede atmosfære under mødet. Hver farve har både en fysisk og mental indflydelse på vores velbefindende og generelle sundhed. Det er derfor vigtigt at huske på, hvilken effekt farverne vil have i et givent rum.

Intense farver

Brugen af intense farver skaber et dynamisk og positivt miljø, og de kan være med til at skabe en åben atmosfære. Her er et eksempel fra Radisson Blu Royal Viking i Stockholm, hvor der er anvendt en blanding af intense farver til at skabe en dramatisk, men elegant atmosfære.

The_impact_of_colors_image_2

Lyse farver

Lyse farver stimulerer sanserne og tilskynder deltagelse og aktivitet. I eksemplet her fra Radisson Blu Scandinavia i Göteborg har man anvendt lyse farver i et mødelokale for at skabe en stærkt reflekterende og stimulerende atmosfære.

The_impact_of_colors_image_3

Mørke farver

Mørke farver såsom brun, mørkeblå, olivengrøn og kastanje betyder stabilitet og passion. Her på Radisson Blu Park Hotel i Oslo er farverne blevet brugt i en blanding til at skabe en hyggelig, men professionel ambiens.

The_impact_of_colors_image_4

Naturens farver

Naturens farver er brune og grønne i alle nuancer. De signalerer pålidelighed, ansvarlighed, balance og harmoni. Grøn symboliserer ligeledes optimisme og håb. Her er et eksempel fra Radisson Blu Scandinavia i København, hvor naturens lyse nuancer anvendes til at skabe et harmonisk og afslappet rum.

The_impact_of_colors_image_5

Kølige farver

Kølige farver er beroligende. Farven blå siges at sænke blodtrykket og berolige vejrtrækningen og pulsen. Det er derfor, at den anses for at være afslappende og fredfyldt, og den anbefales ofte til soveværelser. Her på Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger har man anvendt en varm nuance af farven blå til at anspore afslapning efter en travl dag med møder eller arrangementer.

Den sorte farve

Sort skaber dybde og en følelse af selverkendelse. Den udstråler styrke og ansvarlighed. Både hvid og sort kan skabe en elegant og tryg atmosfære. Det er måden, de anvendes på, der er vigtig.

Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg anvendes farverne sort og hvid i mange forskellige mønstre til at skabe en elegant og luksuriøs atmosfære.

The_impact_of_colors_image_8

Grå

Farven grå er ikke kedelig, især ikke sammen med hvide og naturlige farver og materialer. Grå symboliserer et neutralt og objektivt rum. Her er et eksempel fra Radisson Blu Riverside i Göteborg, hvor der anvendes grå i spaområdet til at skabe en neutral og tidløs atmosfære.

The_impact_of_colors_image_9

Varme farver

Varme farver er stimulerende. De giver plads til fordybelse. Her er et eksempel fra Radisson Blu Grand Hotel Tammer i Tampere, hvor anvendelsen af varme farver skaber en blød atmosfære.

The_impact_of_colors_image_10

Kilde: VisitDenmark, Malene Hasse, Company Styling by Homestyling, farvepsykologi mv.

Tell us what you think