Den perfekte weekend i Madrid

Er du på udkig efter den perfekte  sommerdestination? Så bør Madrid  stå øverst på din liste. Byen har en masse at byde på, når det drejer sig om historie, kultur, arkitektur og mad. Den er også en fantastisk weekenddestination, hvorfor vi samlet nogle få ideer til et kort weekend i Madrid.

Casa Hernanz er et fantastisk sted i Madrid, hvor du kan finde dine ideelle sommersko: espadriller. Espadriller, eller alpargatas på spansk, dukkede for første gang op i det 14 årh. i Spanien og Sydvestfrankrig. Casa Hernanz, der ligger lige i nærheden af Plaza Mayor, blev grundlagt i 1840 og tilbyder et stort udvalg af autentiske og traditionelle espadriller. Selvom du ikke vil være den eneste turist, der kigger efter det rigtige par, er det bestemt et fantastisk sted, hvor du kan være sikker på at få passende fodtøj til din ferie.

casa hernanz

Hvis du bliver træt efter al den shopping, skal du begive dig til Parque del Retiro, byens mest populære park, der er ideel til en lang slentretur, en picnic eller en afslappende bådtur på parkens egen sø. Midt i alt dette smukke sceneri finder du desuden  to store arkitektoniske perler: Krystalpaladset, der er inspireret af London-paladset af samme navn, og Velázquez-paladset. Romantikere bør ikke gå glip af Rosaleda del Retiro, en smuk rosenhave nær den berømte fontæne Den faldne engel.

Madrid kan blive ekstrem varm om sommeren, og hvis du har brug for at søge ly mod solen, så er Jardin Salvador Bachiller et fremragende valg: en skjult have midt i byen oven på modebutikken Salvador Bachiller. Denne grønne oase elskes lige højt af de lokale og turisterne, og den er perfekt til en kop kaffe, brunch eller en cocktail. Hver torsdag er der forresten et særligt fyraftensarrangement.

Om søndagen er den bedste måde at starte dagen på at slentre gennem El Rastro-markedet , det mest populære udendørs loppemarked i hele Spanien. Hver søndag og på officielle helligdage overtager det Plaza de Cascorro og Calle Ribera de Curtidores fra kl. 9 til kl. 15. Insider-tip: Far vild i de smalle sidegader, hvor du kan finde virkelige perler fra antikviteter til retrotøj.

rastro

Bagefter kan du begive dig til den smarte restaurant Ana la Santa på Plaza de Santa Ana og tage et velfortjent hvil. Der er åbent hver dag fra morgenmad til midnat, og du kan vælge mellem morgenmad, tapas, salater, sandwich eller en hovedret. Den er desuden kendt for at servere den bedste paella i byen. Og så er dens kreative indretningsdesign i sig selv et besøg værd.

Hvis du har brug for et sted at overnatte, så kig på Radisson Blu Hotel, Madrid Prado, som ligger ideelt i byens centrum og kan prale af fire stjerner.

Tell us what you think