De mest fantastiske oplevelser i Norge

Midnatssol, fjorde, fjelde og nordlys er blot nogle få, men væsentlige, eksempler på, hvad der er med til at skabe den perfekte ferie. Mange tror, at Norge er et ret lille sted, der kan udforskes på nogle få dage. Men sandheden er, at du finder et utal af steder at se og opleve i dette overdådige land. Ved hjælp af vores guide kan du sikre dig, at du ikke går glip af de allerbedste steder på dit eventyr i Norge.

Naturens vidundere

Natur: den vigtigste årsag til at besøge Norge. Listen med steder at besøge er nærmest uendelig, men vi har forsøgt at lave en top 3 til dig:

Geirangerfjorden

Geiranger er en charmerende landsby i Stranda-kommunen og er en af Norges mest populære naturseværdigheder. I bunden af den storslåede dal flyder Geirangerfjorden, omgivet af snedækkede fjelde og frodigt, grønt planteliv. Tag en tur op ad en af vandrestierne, hvor du finder en enestående panoramaudsigt over fjorden. Husk kamera og snacks, for når du først når derop, har du ikke lyst til at forlade den smukke udsigt igen.

Prædikestolen

Lonely Planet har udpeget dette imponerende sted som et af de ti mest naturskønne udsigtssteder i verden. Det flade plateau har et pludseligt lodret fald på 100 meter og udgør det perfekte sted til at spejde ud over de endeløse fjelde. Det tager mellem én og fire timer at gå op til plateauet, og vi anbefaler at du bruger vandrestøvler, da stien er ret stenet og kan være glat.

Kjeragbolten

Efter en vandretur på 4,5 kilometer møder du et af de mest skræmmende og givende steder for naturelskere. Hvis du vælger den middelsvære vandresti, tager turen cirka 3,5 timer, før du endelig kan træde ud på den runde sten, der sidder i spænd mellem to fjelde. En utrolig smuk udsigt venter dig, og bagefter har du virkelig en god historie at fortælle. Benyt et af Radisson Blu-hotellerne i Stavanger som base for de to ture.

De mest ikoniske steder

Her er vores top 3-liste over de mest ikoniske steder til de bedste feriebilleder.

Bergens brygge

De farverige træbygninger på Bergens hanseatiske brygge er en unik del af byen og har en lang historie. Gå en tur langs seværdigheden, som er udpeget til at være verdensnaturarv, gå på opdagelse i de små butikker og fantastiske restauranter, som har hjemme her, og bo på Radisson Blu Royal Hotel, Bergen.

Nidarosdomen i Trondheim

Den store Nidarosdomen Katedral ligger i centrum af Trondheim. Sørg for at tage en rundvisning i hele bygningen, hvor du også får krypten og de høje tårne at se, samt lærer mere om de forskellige skulpturer på den majestætiske facade. Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim ligger kun 10 minutters gang derfra.

Vigelandsparken i Oslo

Vigelandsparken er den største skulpturpark, hvor alle skulpturer er skabt af én kunstner. Parken indeholder 200 smukke skulpturer fremstillet i bronze, granit og smedejern. Bo på et af mange Radisson Blu-hoteller i Oslo og få mest muligt ud af byen.

Sådan planlægger du din tur

Uanset om du planlægger en komplet syd-til-nord-tur i Norge, eller ønsker at besøge nogle udvalgte seværdigheder og byer, er der et naturligt begyndelsessted for din rejse. Start din rejse på Radisson Blu Lufthavnshotel, Oslo Gardermoen, som ligger få minutter fra Norges største lufthavn og kun 40 minutter fra Oslo. Hvis du foretrækker at være tættere på det største handelsdistrikt i Oslo, samt en kort gåtur fra Det Kongelige Slot, er Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo det perfekte valg. Bevæg dig fra hovedstaden i øst op til Nordkappen og udforsk Norges forskelligartede, vilde og uforglemmelige landskaber.

Husk at dele dine natur-fotos med #RadissonBlu og få chancen for at vinde et gavekort til en værdi af 100 EUR!

Tell us what you think