De 5 mest spændende måder at udforske naturattraktioner på, i Stavanger

Prædikestolen i Stavanger er netop blevet udnævnt til den mest betagende udsigtsplatform i verden af Lonely Planet og det med god grund. Læs videre om de fem mest spændende måder at udforske Stavangers smukkeste naturattraktioner på.

Ud over at være en af de mest populære destinationer i Norge til vandreture er der adskillige andre adrenalinproducerende måder at værdsætte den overvældende, norske natur på. Vælg en ekspedition, der skiller dig ud fra de andre 100.000 årlige besøgende på Prædikestolen. Skab din egen forbløffende historie og dine egne fotos som bevis, når du har besøgt dette nationale klenodie.

"Sommetider er det bedst at overlade det til naturen. Mens glasgulve og skyskrabere kan være imponerende, er det i Norge en kæmpe stenblok, der byder på den bedste udsigt." - Lonely Planet.

1. Et fugleperspektiv

Kan du forestille dig at se et så smukt landskab ovenfra? Vælg en enestående tur i luften, hvor du får op til en times uforglemmelig udsigt.

Heliwing står parat til at tage dig med i en af deres helikoptere ud på to forskellige ture, der byder på det bedste af den norske natur. På turen får du mulighed for at svæve tæt hen over populære steder som Prædikestolen og Kjerag samt mere gemte perler som Månafossen (Månevandfaldet).

Få mere info om konkurrencen på vores Facebook-side.

2. Tid til at surfe!

Norge er formentlig ikke det første sted, du tænker på i forbindelse med surfing, men Stavanger gemmer på en strand eller to. Surfschool har kurser med instruktører og udstyr, så du kan prøve den norske surfing. Oplev en uforlignelig følelse af at glide hen over bølgerne i koldt vand, omgivet af en fantastisk udsigt.

3. Klatring, rappelling eller svævebane?

Hvad du end foretrækker, er du garanteret en sjov aktivitetsdag. Ved Preikestolen Fjellstue kan du afprøve dine klatrefærdigheder på forskellige bjergvægge, hvor du får en fantastisk udsigt, når du er nået op på toppen. Hvis det ikke frister dig at klatre op ad bjerge, vil rappelling helt sikkert gøre det. Fir dig ned ad en 18 meter høj klippe, der passer både børn og voksne. Denne oplevelse vil helt sikkert give dig en uforglemmelig tur og en fantastisk udsigt fra toppen. Svævebanen er for vovehalse, der tiltrækkes af spændingen og den sjældne udsigt over en betagende natur. Aktivitetscenteret Høyt & Lavt giver dig chancen for at suse ned ad deres 350 meter lange stålwire, hvilket bringer dig fra stierne nær Prædikestolen ned til foden af bjerget. Det er den perfekte måde at komme ned igen efter at have udforsket Prædikestolen.

4. Et fascinerende cruise

Deltag i en tre timers bådtur fra Skagenkaien i Stavanger gennem den betagende Lysefjord. Hovedattraktionen er naturligvis Prædikestolen, men den understøttes af et smukt sceneri, heriblandt smalle passager mellem høje bjerge, små øer og vandfald. Bestil billetter i forvejen for at opleve denne uforglemmelige tur.

5. En tur ned ad bjergsiden

At køre i bil rundt omkring Stavanger betyder ikke nødvendigvis en ensformig tur på motorvejen; styr mod Lysevegen for at se en fantastisk udsigt. Vejen tager dig fra Lysefjorden til Sirdal over bjergene. På det højeste punkt befinder du dig over 900 meter over havets overflade, med andre ord en perfekt placering til at nyde den enestående natur omkring dig. Da vintrene er hårde i Norge, er den bugtede vej kun åben om sommeren, men du skal ikke blive forbavset, hvis du ser sne i juli. Turens højdepunkt er de sidste 8 kilometer med et skarpt fald på 800 meter og 32 hårnålesving.

Efter en dag med spænding og betagende udsigt kan du vende tilbage til Stavanger og nyde en velsmagende middag og måske nogle få timer på øjet til genopfriskning. Nyd  lækre retter, tilberedt med friske ingredienser, på Firelake Grill House & Cocktail BarRadisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger og du vil forstå, hvad al den snak om at spise norsk mat drejer sig om.

Besøg Stavanger blog banner

Tell us what you think