Dagdrømmeri er godt for kreativiteten - dårligt for produktiviteten

#DesignedForSuccess

Har du nogen sinde grebet dig selv i at falde hen, mens du læser noget, og blive forbavset over den mængde information, du er skøjtet hen over? Eller har du ubevidst lad dine tanker flyve under et møde, blot for at finde ud af, at du ikke har hørt et ord af, hvad der blev sagt i de sidste minutter? Selvom det kan sætte gang i kreativiteten, kan det dræbe produktiviteten. Her er nogle tip til at fastholde dine tilhøreres - og dit eget - fokus under et forretningsmøde!

Struktur, logik og audiovisuelle præsentationer

Du har utvivlsomt hørt om betydningen af "en rød tråd", og hvorfor den er så vigtig i formuleringen af et argument. En rød tråd er også særdeles vigtig, når det gælder om at holde dig selv - eller dine tilhørere - væk fra dagdrømmeri. Tænk tilbage på sidste gang, du mistede dit fokus under et møde, og det er meget sandsynligt, at det skete, fordi informationen blev præsenteret på en irrelevant eller forvirrende måde. Hvis du skal præsentere noget under et møde, skal du derfor sørge for, at din præsentation er baseret på en rød tråd og følger en logisk struktur.

Tip: Brug audiovisuelle præsentationer, hvis du ønsker, at tilhørerne skal huske dine pointer.

Kunsten ved single-tasking

Tilhørerne og ikke blot den, der præsenterer, er ansvarlige for at opretholde et vist koncentrationsniveau under et møde. Så hvis du er tilhører på et møde, skal du fokusere på at være nærværende i øjeblikket. Når det kommer til stykket, behøver du så virkelig at tjekke de 5 ulæste e-mails i din indbakke, opdatere den Excel-fil eller tjekke dine meddelelser på Facebook? Vi er alle sammen blevet så vante til at multitaske og modtage vores meddelelser døgnet rundt, så vi har svært ved at hellige vores opmærksomhed på én ting ad gangen.

Tip: Sæt din telefon på flytilstand, medbring en skriveblok (og brug den!), hold øjenkontakt med taleren, og stil opklarende spørgsmål for at undgå i at falde hen under præsentationen.

Farvel croissanter – Hej, Brain Food

Alle er enige om, at kaffe er vigtig - ligefrem en nødvendighed - ved ethvert møde. Men hvad med den mad, der serveres sammen med kaffen? Til morgenmøder er croissanter, doughnuts og andet sukkerholdigt bagværk meget populært, men ved du, hvordan disse påvirker din produktivitet? I stedet for at understrege, hvorfor disse sukkerovertrukne og smørfyldte lækkerier ikke er gode for dig, lad os så bare sige, at du kan styrke din koncentration og øge hjerneaktiviteten med op til 20 % ved at spise de rigtige fødevarer - og croissanter er ikke en af dem! Indtast: Brain food. Disse specifikke typer af mad vides at øge produktiviteten, fokusset, energien og den overordnede hjerneaktivitet. Disse superfødevarer er rige på enten protein, omega-3-fedtsyrer, fibre, antioxidanter eller komplekse kulhydrater. Disse elementer findes typisk i bær, fede fisk, fuldkornsprodukter, nødder, bladgrøntsager og røde rodfrugter. Lyder det kompliceret? Det behøver det ikke at være! Ved kun at nippe til nødder og bær under mødet i stedet for chokolade og søde sager, og ved at vælge en fiberrig frokost, kan man holde sit blodsukker stabilt dagen igennem.

Ergonomi – det er kun muligt at koncentrere sig, hvis man har det bekvemt

Alle de ovenstående råd har ingen virkning, hvis du har det ubekvemt. At sidde gennem et langt møde på en ubekvem stol kan gøre selv det mest interessante møde til en ubehagelig oplevelse. For at sige det enkelt: Hvis du fokuserer på din siddestilling, vil du ikke være i stand til at fokusere på det faktiske møde. Sørg for at have justerbare, komfortable stole til rådighed - især ved lange møder.

Overvej også at tage en rask, udendørs spadseretur i pausen for at få frisk luft og få strakt benene - det vil hjælpe med til en bedre koncentration.

Mødelokaler skabt til succes – og fokus !

Nu da vi har dækket, hvad du kan gøre for at holde dig selv og dine tilhørere fokuseret under et møde, lad os så tale om mødefaciliteter. Sørg for at vælge et mødelokale, der giver mulighed for at fokusere, stimulerer kreativitet og giver komfort og således hjælper med til at gøre dit møde succesfuldt.  Alle Radisson Blu-hoteller, der afholder Experience Meetings, tilbyder innovative mødelokaler med naturligt dagslys, komfortable møbler og det nyeste tekniske udstyr. Hertil kommer vores innovative menu med et udvalg af superfødevarer. Den er altid er tilgængelig og vil hjælpe dig med at holde fokus og energien oppe dagen igennem.

Vil du gerne holde kreativiteten i gang under dit møde? Overvej at prøve vores Radisson Blu Brain Box – et grupperum, der er designet til at kreativiteten kan flyde frit. Disse fleksible rum har klare farver, spritpenne i forskellige farver, det nyeste tekniske udstyr og vægge, der kan skrives på. Du kan prøve en Brain Box på vores hoteller i Berlin, Frankfurt og Køln. Fik vi nævnt, at der er gratis højhastighedsinternet i alle vores mødelokaler?

Vores mødelokaler er #DesignedForSuccess. Hold dit næste møde eller din næste konference hos os, og se det med egne øjne.

Tell us what you think