Top 3 Børneattraktioner i København

Hvad er de bedste attraktioner for børn i København? Vi har sat os for at finde ud af, hvor man skal tage hen med familien, hvis man er på besøg i hovedstaden. Er der nye seværdigheder, som passer perfekt til en familietur, og hvilke mere traditionelle attraktioner er et must, når man er på ferie med hele familien?

Se hvad der gemmer sig under havets overflade på Den Blå Planet

I foråret 2013 åbnede det nye Danmarks Akvarium med navnet ”Den Blå Planet”, hvilket siden da er blevet én af de mest besøgte attraktioner i København. Akvariet er ikke kun spændende for de mindste, og Den Blå Planet har da også en erklæret mission om: ”At få børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv”. Der er noget for ethvert temperament i de 50 akvarier og syv millioner liter vand, hvor tusindevis af fisk og andre havdyr er fordelt. Her kan man komme face-to-face med alt fra uhyggelige piratfisk til fredelige havoddere.

Det største af alle akvarier på Den Blå Planet er kaldt ”Oceanet” og indeholder hele fire millioner liter vand. Her kan du via en 16 meter lang glastunnel komme helt tæt på hammerhajer, guitarfisk, muræner og en lang række andre strålende og mystiske dyr, som også bor i Oceanet. Er du interesseret i at vide mere? Læs vores guide til Den Blå Planet.

gangtunnel under oceanet den blaa planet

© Den Blå Planet

Kom helt tæt på verdens største rovdyr i Københavns Zoo

Københavns Zoo er et must for alle dyreelsker - store som små. Her finder du over 3000 dyr fordelt på 264 forskellige arter.

Københavns Zoo er en af de mere progressive zoologiske haver, som gør rigtig meget for at skabe de bedste vilkår for dyrene. Et godt eksempel på dette er Den Arktiske Ring, som i 2013 åbnede op for helt nye faciliteter for sælerne, nordatlantiske fugle og ikke mindst isbjørnene. Via det spektakulære 3.200 m2 store isbjørneanlæg, som er karakteriseret af store indendørs panoramavinduer med udsigt til bjørnebassinet, kan man komme helt tæt på isbjørnen – verdens største rovdyr på landjorden. At stå helt op ad vinduet og se det op mod 500 kg store og 280 cm lange dyr svømme forbi er en helt speciel oplevelse!

Et andet af havens mest populære attraktioner er det nye elefanthus, som blev indviet i 2008 og regnes for et af de bedste elefanthuse i verden. Huset er på 3000 m2 fordelt på to store indendørs opholdsrum overdækket af gigantiske glaskupler. Elefanterne har også et større udendørsareal, hvor de blandt andet har mulighed for at tage en kølig dukkert i søen, hvilket er et herligt syn.

Københavns Zoo har gjort ekstra meget for de mindste og har en hel afdeling målrettet de mindste børn. I ”Børnezoo” er der mulighed for at klappe de afrikanske dværggeder og klappe hestene eller få sig en lille ridetur.

elefant i elefanthuset, koebenhavns zoo

© Realdania

Sjov året rundt i Tivoli

Vi kommer ikke udenom Tivoli, når det kommer til børnevenlige attraktioner i København. Denne verdenskendte forlystelsespark er et must for alle børn og barnlige sjæle. Her finder man en bred vifte af forlystelser lige fra den gamle trærutsjebane bygget i 1914 til det moderne og nervepirrende Gyldne Tårn. Tivoli er for hele familien, hvilket er én af grundende til parkens succes – udover de mange forlystelser bydes der på frodige gamle haver, eksotisk arkitektur, god mad og en eventyrlig atmosfære. Dertil kommer de populære højtidelige events og udstillinger, hvor juleudstillingen er specielt populær blandt de mindste. Kort sagt kan man have det sjovt året rundt i Tivoli.

Tivoli ligger i hjertet af København lige ved Hovedbanegården og ikke mere end 3 min. på gåben fra Radisson Blu Royal Hotel, Copenhagen.

Dæmonen i Tivoli

© Tivoli

 

Cover foto: ©BT

Tell us what you think