Berlin som forretningsby

Spændende, ungdommelige Berlin er blevet et globalt kraftcenter inden for teknologi-, medie- og miljøbranchen og tiltrækker opfindsomme og ambitiøse iværksættere fra hele verden. Tysklands hovedstad har fundet den perfekte balance mellem forretning og fornøjelse, hvilket gør den til det ideelle sted til dit næste møde.

At komme ind til og rundt i byen

Der er i øjeblikket to større lufthavne, der betjener Berlins centrum, Tegel og Schönefeld. Lufthavnen Brandenburg Willy Brandt er under opførelse, og bliver byens eneste hovedlufthavn, når den er færdig. Den forventes at åbne sent i 2017. I mellemtiden ligger Berlins businesscentre kun en kort taxatur fra både Tegel og Schönefeld, og der er desuden et tæt netværk af offentlig transport.

Byen er kendt for sin rene, effektive og udstrakte offentlige transport, hvilken omfatter et netværk af busser samt den overjordiske S-Bahn og U-Bahn-togene under jorden. Når det er varmt, er det svært at slå en udforskning af Berlin på cykel.  Med cykelstier, der krydser gennem byen, kan du udforske adskillige charmerende grønne områder på turen til din konference.

En by af iværksættere

Lav husleje, en kreativ summen og en gæstfri attitude mod tilflyttere fra andre lande har sat Berlin på kortet som et hotspot for teknologiske opstartsvirksomheder. Lokale succeshistorier omfatter SoundCloud, Babbel og Zalando, mens Google har åbnet en "campus" for opstartsvirksomheder, der hedder The Factory og ligger i et tidligere bryggeri. Delearbejdspladser er i stigende grad blevet populære i Berlin, så hvis du gerne vil mænge dig med den seneste bølge af iværksættere, kan et sted som  Betahouse  på Moritzplatz være din bedste mulighed.

Møde og modtagelse

Du behøver ikke at forlade dit hotel for at holde et succesfuldt møde. Vores  Radisson Blu Hotel, Berlin, imponerer øjeblikkeligt gæsterne med sit AquaDom-akvarium og en storslået udsigt over byen. Hotellet har 15 mødelokaler, heriblandt den 1.400 kvadratmeter store DomLounge med Apple AirPlay-teknologi. Der afholdes ofte internationale konferencer og messer i  Messe Berlin , blandt andet de 26 messehaller i Berlin ExpoCenter City. CityCube Berlin ligger ved siden af ExpoCenteret, med plads til op til 11.000 deltagere i fleksible møderum. Der er et andet ExpoCenter i Schönefeld Lufthavn, som er ideelt til forretningsrejsende på kort besøg. Dets rummelige areal er designet specielt til kæmpestore arrangementer som f.eks. ILA Berlin Luftshow.

Tid til at slappe af

Udnyt den gratis wi-fi og muligheden for at se på folk på  Sankt Oberholz, en cafe og delearbejdsplads på Rosenthaler Straße, hvor du finder så mange kaffeinsvimle naboer, der taster løs på deres laptops, at du føler, at du stadig er på kontoret. Hvis du trænger til en pause under en heldagskonference, ligger Grünewald Park i gåafstand fra Messe Berlin ExpoCenter City. Lej en cykel til en afslappende tur lang floden Havel, eller tag en slentretur gennem skoven i din frokostpause.

Efter en lang dag med møder byder Berlins overdådige og varierede kulinariske scene på adskillige muligheder for at spise eksklusivt. Såvel kødspisende som vegetariske kolleger vil sætte pris på den indbydende, moderne menu, der omfatter både ravioli med kvark og kalvebrisler, på  Volt  i det smarte Kreuzberg. Bagefter kan du samle flokken til cocktails på den nærliggende  Luzia, et typisk berlinersted at hænge ud, som tiltrækker en godmodig flok af opstemte, internationale festaber.

 

Tell us what you think