Ansvarlig forretning: Radisson Blu tilslutter sig Soap for Hope

Vidste du, at et typisk hotel med 400 værelser genererer 3,5 tons sæbeaffald hvert år? Radisson Blu besluttede sig at gøre noget ved det ved at slutte sig til det såkaldte Soap for Hope-program i partnerskab med Sealed Air, der er førende inden for fødevaresikkerhed, facilitetshygiejne og produktbeskyttelse.

På hvert Radisson Blu-hotel genererer brugen af sæbestykker typisk op til 1,7 tons spild af fast sæbe hvert år. Med Soap for Hope-projektet vil disse sæbestykker nu blive genbrugt til et godt formål. Over 7 millioner børn dør hvert år af sygdomme, der kan forhindres ved simpel håndvask. Disse børn bor ofte i samfund, der har brug for sæbe men ikke har adgang dertil. Med Soap for Hope bliver resterne af sæberne forarbejdet lokalt og givet til lokalsamfundet som gratis sundhedspleje.

2

Og sådan her fungerer det: 23 Radisson Blu-hoteller verden over indsamler brugte sæbestykker og leverer dem til repræsentanter for Sealed Air. Lokale iværksættere vises derefter, hvordan sæben kan genbruges ved brug af en innovativ metode til koldpresning, hvilken tager mindre end ti minutter at gennemføre og hverken kræver vand eller elektricitet. Den brugte sæbe bliver derefter delt ud i lokalsamfundene.

3

Soap for Hope er blevet lanceret i 62 byer og 22 lande sammen med 249 partnerhoteller. Til dags dato er der blevet genbrugt 750 tons sæbe til fremstilling af 6,2 millioner nye stykker sæbe, og hvert år drager ca. 400.000 indbyggere i de lokale samfund fordel af dette program. Vi er meget glade for at være en del af det!

Radisson Blu har i øvrigt mange flere initiativer til ansvarlig forretning i gang under Blu Planet-programmet, som du kan læse om her.

Tell us what you think