Århus & Danmark – Europæisk Kulturhovedstad

I 2017 kan Århus samt Region Midtjyllands 18 kommuner kalde sig for Europæisk Kulturhovedstad. Politisk og kulturelt set er der tale om det højest profilerede og mest betydningsfulde projekt Danmark har set i flere årtier og dermed en unik mulighed for at investere i både Århus og regionen.

Aarhus 2017 handler om involvering og er resultatet af en proces, der indtil videre har involveret mere end 10.000 mennesker fra hele regionen. Aarhus 2017 fortsætter med at skabe initiativer, hvor borgere kan engagere sig, deltage og være med til at skabe.

Mere end noget andet, handler Aarhus 2017 om det at gentænke: Let’s Rethink signalerer, at projektet vil omdanne Region Midtjylland til et kulturelt laboratorium, hvor alternative løsninger kan spire og gro.

Hele 2017 kan man deltage i aktiviteter i Århus og i resten af regionen. Se programmet her.

De 4 MEGA EVENTS består af Åbningen, Welcome 2018, Røde Orm og The Garden.

MEGA EVENT – RØDE ORM
Præsenteret af Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017

RØDE ORM er resultatet af et enestående samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017. Røde Orm er en imponerende udendørsforestilling med en medrivende fortælling fra vikingetiden. Forestillingen opføres af et stort ensemble fra Det Kongelige Teater både på og omkring Moesgaard Museums fantastiske, græsbeklædte tag.

Røde Orm er baseret på den svenske forfatter Frans G. Bengtssons klassiske roman, der er bearbejdet af Henrik Szklanys og instrueret af Frede Gulbrandsen. I denne eventyrlige og heroiske fortælling kan publikum følge den unge vikingehøvding Orm, der trækkes ind i religiøse og verdslige magtkampe. Det lykkes ham at blive Harald Blåtands mest trofaste støtte og Svend Tveskægs værste fjende.

Køb billet til Røde Orm her: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/skuespil/rode-orm/

http://www.aarhus2017.dk/da/program/mega-events/roede-orm/

MEGA EVENT OG TRIENNALE – THE GARDEN
Præsenteret af ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum lancerer den nye ARoS triennale med THE GARDEN – End of Times, Beginning of Times.

Temaet udforskes 3 steder og reflekterer over menneskehedens skildringer og ændringer af naturen. THE GARDEN bliver den største udstilling hidtil lavet af museet og i Aarhus. Spredt over flere steder rundt omkring i byen, blandt andet to større gallerirum på ARoS og langs fire kilometer af byens kyst, vil triennalen vise værker af udvalgte internationale kunstnere.

DATO
8. april – 10. september, ARoS Kunstmuseum, Aarhus & Aarhus City / Aarhus Havn

Lonely Planet har kåret Aarhus som en af de 10 hotteste destinationer i Europa. Overnat på Radisson Blu Scandinavia Hotel midt i Århus ved siden af Musikhuset & Aros og få en fantastisk oplevelse i smilets by under #Aarhus2017.

For yderligere information:

Visit Aarhus:

http://www.visitaarhus.com/ln-int/aarhus/european-capital-of-culture-2017

#Aarhus2017:

http://www.aarhus2017.dk/en/

Tell us what you think