5 steder i Nantes, der skal opleves

Hvis du er på udkig efter en destination fuld af kulturelle og kunstneriske attraktioner, bør du overveje Nantes, en by, der ligger ved Loire-floden i det øvre Bretagne i Vestfrankrig. Her kan de besøgende opleve interessante kunstværker over hele byen, der er skabt ved hjælp af lokale og internationale kunstneres ubegrænsede fantasi, og meget mere.

Et af byens mest spændende steder er Les Machines de l'Ile, en slags kunstnerisk temapark,  hvor Jules Vernes fantasiverdener møder Leonardo da Vincis mekaniske univers og Nantes industrielle historie. Dette unikke projekt har en enestående beliggenhed i de tidligere skibsværfter, med Nantes store elefant som et af højdepunkterne. Nogle gange vandrer den endda gennem gaderne. Her på stedet findes desuden "Carrousel des Mondes Marins", der er blevet valgt som den smukkeste karrusel i verden.

Hangar à Bananes, hvor parken ligger, har også masser at byde på, hvad angår mad og drikkevarer. 300 udendørs siddepladser, en kæmpe bar, en rulleskøjtepark og fantastisk udsigt over Loire-floden gør den til det perfekte sted at nyde en varm sommeraften.

Nantes' centrum er fuld af historie og gamle fornemme bygninger. Et afgjort højdepunkt  er L'Assise, brasseriet på Radisson Blu Hotel, Nantes. Restauranten ligger i den smukke bygning, der tidligere var byens kriminalret, et temmeligt enestående miljø.

Restaurant L'Assise

Hvis du mere er i humør til at lege, så er den såkaldte "Ligue des Gentlemen" måske lige noget for dig. Det er et eventyrspil, der bedst spilles som et hold med venner og familie, og som finder sted i et aflåst rum. Målet er at slippe ud ved at løse gåder, logiske problemer med mere.

Når du er i Nantes, må du ikke gå glip af den arkitektoniske juvel: Den prægtige Passage Pommeraye, som er berømt for at være en af de smukkeste arkader i hele Europa. I dag rummer den omkring 30 butikker og en fantastisk restaurant.

Er du parat til at pakke taskerne og tage til Nantes? Så kan du vinde et ophold i denne spændende by med vores weekendønske-maskine!

Tell us what you think