5 Europæiske byer at udforske i 2017

Spark 2017 i gang med en weekendtur til en af Europas livlige byer. Vi har oplistet de fem bedste byer at besøge i år, lige fra Moskva til Madrid og Athen.

 

1. Helsinki, Finland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_HELSINKI

Helsinkis domkirke, Markedspladsen og Esplanadeparken er populære attraktioner, man ikke må gå glip af i Helsinki. Den 6. december 2017 kan Finland fejre 100 års selvstændighed, men festerne starter meget tidligere − og mange af dem vil finde sted i Helsinki. Saunakulturen er en vigtig del af dagligdagen i byen. Den nyeste og største offentlige sauna er Löyly, et moderne geometrisk kompleks i træ, der er tegnet af arkitektfirmaet Avanto.

 

2. Athen, Grækenland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_ATHENS

Athen er en af verdens ældste byer og har mange historier at fortælle og mange populære attraktioner at besøge. Byen har mange græske monumenter at udforske såsom Panathinaiko Stadion, Poseidons tempel og den hellige klippe Akropolis. Akropolismuseet rummer mere end 3.000 genstande fra oldtidsbyen. Plaka, de lokales foretrukne kvarter og den ældste del af Athen, er et fremragende mål for en spændende udflugt.


3. Moskva, Rusland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_MOSCOW

I hjertet af Moskva er det imponerende Kreml, Den Røde Plads og Vasilij-katedralens bolsjestribede kupler stadig de mest populære attraktioner. Tag metroen for at udforske byens mindre turistprægede yderkvarterer, og besøg gallerierne i Winzavod, et tidligere vintapperi, der er omdannet til et center for samtidskunst. I Gorkij Park afholdes Garage-triennalen for moderne kunst (10. marts - 14. maj), hvor der vises værker fra Ruslands enorme og kulturelt mangfoldige kunstneriske landskab.

 

4. Madrid, Spanien

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_MADRIDSpaniens kosmopolitiske hovedstad er hjemsted for mange populære attraktioner som Kongeslottet, Puerta de Alcalá og Plaza Mayor. Besøg Reina Sofia-museet, og se Picassos mesterværk Guernica, eller gå en tur gennem Pradomuseet for at udforske skatte fra den spanske kultur. I 2017 er Madrid vært for World Pride Madrid 2017 (23. juni til 2. juli). Den finder sted i og omkring kvarteret Chueca.

 

5. Hamborg, Tyskland

173469-STOXA-Blogpost-image-1024x683_HAMBURG

Topattraktionerne i Hamborg er Fiskemarkedet, Jungfernstieg og Hamborgs havn. Hvis du besøger byen, når tidevandet passer, kan du sejle på kanalerne og krydse gennem Speicherstadt, et af verdens største historiske havneområder med pakhuse. Byens længste bro er Köhlbrandbrücke, der strækker sig næsten 4 kilometer på tværs af havnen.

 

Hvis du vil afprøve nogle af vores forslag, tilbyder vi desuden fantastiske steder at bo i Helsinki, Athen, Moskva, Madrid og Hamborg.

Tell us what you think