3 icebreakers, der bryder isen

icebreakers - Fun Ice Breaker exercise with adults

Som mødeplanlægger er det en vigtig opgave at sikre, at mødedeltagerne kommer bedst muligt fra start. Det kan en icebreaker hjælpe dig med. En icebreaker kan være nyttig til blandt andet at løsne op for stemningen, skabe fællesskab eller til at slå temaet for dit møde eller event an.

Inden du beslutter dig for en icebreaker-øvelse, er det vigtigt, at du har overvejet, hvad øvelsen skal understøtte og opnå. Måske er formålet at hilse på hinanden for at skabe en god stemning fra start?

Vi har bedt Ann Hansen, mødedesigner, facilitator og konsulent hos concept+competence, om at dele 3 eksempler på icebreakers til forskellige formål. Se de tre icebreaker-øvelser herunder.

1 - Icebreaker: Min morgen

Formål: Hilse på hinanden og at skabe en god stemning

Tid: Ca. 5 - 7 minutter

Antal personer: +2

Sådan gør du:

 • Bed deltagerne om at finde en tilfældig makker
 • Fortæl om din morgen (fra du stod op og frem til nu). Hvordan vågnede du? Hvad spiste du? Hvordan kom du herhen? Hvad skete der og med hvem?
 • Gentag øvelsen flere gange og med nye makkerpar, hvis der er tid og stemning for dette.

Denne øvelse kan du nemt gennemføre ved mødets opstart, enten i eller udenfor mødelokalet. På det nyrenoverede Radisson Blu Hotel, Tromsø er der god plads til at gennemføre icebreakers, som fungerer godt til mindre øvelser som "Min morgen".

Radisson Blu Hotel Tromso breakout meeting area

2 - Icebreaker: Dialogkort

Formål:  Skabe en god stemning, hilse på hinanden og ”light” forberedelse til fagligt indhold

Tid: Ca. 5 - 15 minutter

Antal personer: 20-200

Materialer: Kort med små tekster formuleret som spørgsmål - gerne en blanding af personlige og faglige spørgsmål. For eksempel: Hvad gør dig nysgerrig? Hvad ville få dig til at blive kunde hos X? Hvem kan vi lære noget af?

Der udarbejdes ca. 30 forskellige dialogkort afhængigt af antal deltagere. Den samme tekst kan bruges flere gange, således at der arbejdes med 3-4 versioner af samme kort.

Sådan gør du:

 • Udlever et kort til hver deltager
 • Bed deltagerne om at finde en tilfældig makker – hils på hinanden
 • Bed deltagerne om at stille makkeren det spørgsmål, der står kortet og omvendt
 • Byt kort med din makker
 • Find en ny makker og stil det spørgsmål på kortet, som du selv besvarede i forrige runde
 • Gentag øvelsen 4-5 gange og med nye makkerpar , hvis der er tid og stemning for det

Denne øvelse fungerer bedst, hvis I har plads til at bevæge jer rundt, da øvelsen skal gentages med nye makkerpar hver gang. Vælg nogle omgivelser, der giver mulighed for at gennemføre aktiviteter og netværke med hinanden. På Radisson Blu Scandinavia Hotel i København, giver møblerne i det store åbne område på mødeetagen mulighed for icebreaker-øvelser i mange forskellige formater - du kan f.eks. også placere deltagerne i mindre grupper, hvis I ikke er så mange.

Radisson Blu Scandinavia Hotel Copenhagen break out area

3 - Icebreaker: Ønskelisten

Formål: Skabe et overblik over deltagernes forventninger og få deltagerne til at tale sammen

Tid: Ca. 10 - 20 minutter

Antal personer: 6-100

Materialer: papir og pen til alle deltagerne

Sådan gør du:

 • Bed alle om tage et papir og notere de tre ting, som de mest ønsker sig at få ud af dagen
 • Efter 2-3 minutter beder du dem om at gå ud på gulvet og finde en makker. De skal nu hilse på hinanden og dele deres ønsker. Efter 3-4 minutter beder du alle om at finde en ny makker og gentage øvelsen.
 • Bed alle gå tilbage til deres pladser. Bed dem tale samme i mindre grupper mellem 2-6 personer (som det passer med den måde, I sidder på). Giv dem 5 minutter til at finde frem til de 3 ønsker, som er mest dominerende.
 • Spørg 3-4 grupper, hvad de nåede frem til.

Denne øvelse kan nemt gennemføres i mødelokalet, men overvej samtidig at bruge nogle omgivelser, hvor det vil falde deltagerne naturligt at tale sammen. Hvorfor ikke overraske deltagerne med et besøg på én af Radisson Blu's Skybars. Når man ser noget positivt, åbner man op overfor andre, og det falder én naturligt at tale sammen: en fantastisk udsigt giver f.eks. en rigtig god start på mødet. Fra øverste etage på Radisson Blu Royal Viking i Stockholm får I en panorama-view uden lige over Stockholm's tage.

Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholm meeting with a view

Fokus på detaljer, der gør forskellen

En icebreaker giver en god start på mødet. Uanset om du gennemfører den i eller udenfor mødelokalet, har vores professionelle mødeeksperter fokus på detaljen og er klar til at lytte, komme med råd og assistere i alt, du måtte have behov for, så dit møde eller event bliver succesfuldt og uforglemmeligt.

Hold uforglemmelige møder over hele verden med Radisson Blu.

Tell us what you think