3 destinationer at udforske i de smukke baltiske stater

De smukke baltiske stater

Three must see hidden gems in the Baltic States: Riga, Tallinn and Vilnius

De baltiske stater er et uspoleret område med historiske arkitektur, uberørt natur og fascinerende kultur, en overset perle i Europa. Letland, Estland og Litauen er stort set uberørt af turisme, hvilket gør dem til tiltalende og uspolerede lande at udforske. Radisson Hotel Group har i alt 15 hoteller i Estland, Letland og Litauen, og vores personale ved afgjort en del om disse pragtfulde baltiske hovedstæder.

Riga

Riga, den største by i Baltikum, er fyldt med spændende steder at udforske, arkitektur at beundre, lækker mad og skønne drikke.

Den gamle bydel
Gå på opdagelse i Rigas charmerende gamle bydel. Her kan man nyde byens varierede og farverige arkitektur, fra art nouveau til gotik. Nogle af højdepunkterne er Riga Domkirke og Peterskirken, hvor man fra det 72 meter høje udkigstårn har et fantastisk panorama ud over byen.

Kipsala
Kvarteret Kipsala, tæt på bymidten, er en ø i Daugava-floden med en storslået udsigt til det gamle Riga og smukke huse i træ. Gå gennem de brostensbelagte stræder og se Zanis Lipke-mindesmærket, et bevægende monument over en mand, som reddede over 50 jøder under 2. verdenskrig.

Det centrale marked
Er du småsulten? Så brug lidt tid på det kæmpe marked i Riga. Her er fyldt med handlende, som sælger traditionelle pølser, ost, fisk og meget mere, det perfekte sted at finde lækkerier og tage med på en picnic.

Tallinn

Tallinn er fyldt med smukke, fotogene steder. Bybilledet i den estiske hovedstad er fyldt med farverige og karakteristiske bygninger, deriblandt mere end 20 kirker.

Bakken Toompea
For at få den bedste udsigt over den gamle bydel i Tallinn kan man gå op på bakken Toompea. På toppen er der tre udsigtsplatforme med storslåede udsigter. Stå på Kohtuotsa-platformen og se de middelalderlige spir i kontrast til det moderne TV-tårn og lejlighedsblokkene i sovjetisk stil.

Rådhuspladsen
Midt i den historiske gamle bydel ligger denne historiske gamle plads pakket med middelalderbygninger, som skal ses. Den har været en vigtig markedsplads siden 1200-tallet, og højdepunktet på pladsen er rådhuset i gotisk stil, hvor besøgende kan gå 115 trin op ad en vindeltrappe og få en magisk udsigt over dette sted fredet af UNESCO.

Kadriorg-parken
Nyd lidt rolig natur i denne fredfyldte park og oplev et paradis af naturskønhed. Denne 70 hektar store park, med frodige haver, en rolig svanedam og barokpaladset Kariorg, byder på masser af smukke steder. Den ligger 2 km øst for den gamle bydel, er fyldt med elegante skulpturer og majestætiske træer og er det perfekte sted til en romantisk promenade.

Vilnius

Det er en sand fornøjelse af udforske Vilnius, som er både grøn og historisk. Denne meget lidt besøgte europæiske hovedstad har en smuk gammel bydel på UNESCO’s verdenskulturarvsliste og skønne butikker.

Højen med de tre kors 
Disse hvide kors på en høj, en af byens største attraktioner, stammer fra 1600-tallet, selvom originalerne blev ødelagt under den sovjetiske besættelse. Fra toppen har man en storslået udsigt.

Butiksgader
Gå rund i de broestensbelagte gader, som Pilies Gatve (Slotsgade), som er kantet med butikker, som sælger ravsmykker og sengetøj. I Stikliu Gatve, i middelalderen del af det jødiske kvarter, ligger der trendy designerbutikker.

Varmluftsballoner
Svæv over den litauiske hovedstad med stil. På denne behagelige flyvetur får man udsigt over tegltagene og kirketårnene i denne elegante by, samt markerne, søerne og skovene omkring den. Hvis man har højdeskræk, kan man også nyde synet af dem på himlen, mens man går på opdagelse i Vilnius.

Baltisk skønhed med Radisson Blu

Der er så mange ting at se i de baltiske hovedstæder, at man får brug for flere ture for at kunne opleve alt i disse historiske byer. Med deres egen distinkte karakter er de baltiske hovedstæder perfekte alternativer til byer, man allerede kender og er så glad for, som Rom, Paris og London.

Oleviste Church in the middle of the photo was once the tallest architecture in the world. On the wall it says "The times we had". These words are not after process.

Flyturen fra større byer i Nordeuropa er kort, og der er daglige afgange, så hvorfor ikke bestille et ophold på vores Radisson Blu-hoteller i Riga, Tallinn eller Vilnius og opleve dem selv?

Tell us what you think